contemporane". Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti arata ca, in primele cinci luni ale anului, peste 150 de persoane au fost cercetate pentru prostitutie si 10 pentru proxenetism. Cu toate acestea, aproape orice bucurestean poate indi
contemporane". Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti arata ca, in primele cinci luni ale anului, peste 150 de persoane au fost cercetate pentru prostitutie si 10 pentru proxenetism. Cu toate acestea, aproape orice bucurestean poate indica zonele cele mai frecventate de "fetite": stefan Furtuna, Vacaresti, Matasari, Militari, Calea Mosilor, Bulevardul Decebal, Piata Muncii, Bulevardul Ferdinand, Cinema Scala si Gara Basarab.

De la batonul de salam la 4 milioane pe ora
Bordelul este spatiul obisnuit de practicare a prostitutiei. Pe strada Matasari, spre exemplu, "pestii" isi conduc clientii spre cateva camere inghesuite si insalubre, unde ii "servesc", de regula, cu minore de 16-17 ani, din Republica Moldova. Conform Codului Penal, "tragerea de foloase de pe urma practicarii prostitutiei de catre un minor se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 10 ani". Totusi, cei din zona spun ca "si politia vine aici". "Pentru cunoscatori, preturile sunt in felul urmator: doua sute de mii oralul, patru sute sexul anal si cinci sexul normal", povesteste un oaspete obisnuit al bordelurilor de pe Matasari. "Ca sa iei o prospatura din aia acasa, grila e un milion cinci sute de mii, plus buletinul drept garantie ca le-o aduci inapoi", adauga oaspetele. Pentru internauti, prostituatele se transforma in prestatoare de "servicii de escort". Site-ul profesioniste.net ofera amatorilor o sumedenie de poze cu tinere imbracate sumar si adoptand pozitii provocatoare. Un click pe oricare dintre poze si celui interesat i se ofera CV-ul complet al "profesionistei", plus pretul pe ora si un spatiu in care poate sa-si dea cu parerea despre cea aleasa. Insa prostituatele virtuale sunt ceva mai piperate: intre 150 RON si 400 RON. Pe fetite.net sau senzuale.net, "prestatoarele", cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, posteaza mesaje atatatoare pentru clienti, fiecare atribuindu-si calitati de gheisa. La periferia meseriei se afla prostituatele care cutreiera caminele studentesti din complexurile Regie, Agronomie sau Tei. Deloc pretentioase, acestea cer un baton de salam pentru o repriza de sex oral. De asemenea, in comuna Bragadiru tarifele nu depasesc 250.000 de lei vechi. "Pentru banii astia iti fac fetele de toate. Ce-i drept, mai dai si peste cate una fara dinti in gura", spune un client de-al locului.

Prostituata salvata de Biserica
Parintele Nicolae Tanase, fondatorul asociatiei non-guvernamentale "Pro Vita", a reusit sa "converteasca" o prostituata. "Fata respectiva a venit la mine insarcinata in luna a treia si mi-a spus ca nu vrea sa lase copilul. Avea putin peste 18 ani si se prostitua de la 15, din cauza saraciei. Am ingrijit-o, am ajutat-o sa nasca, dupa care ea a ramas la noi in asociatie. Acum coase icoane pe panza si se simte foarte bine", a povestit preotul Tanase, a carui organizatie lupta impotriva avorturilor, gazduind aproape 200 de copii fara camin. Prostituatele din Alba Iulia sunt consiliate duhovniceste, privind normele morale impuse de Biserica, intr-un program derulat de Arhiepiscopia Ortodoxa din Alba Iulia si de politie. Aproximativ 15 prostituate, care au acceptat sa fie incluse in program, au participat, la sfarsitul lunii trecute, la o intalnire organizata la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Un preot duhovnic le-a vorbit despre morala crestina si a incercat sa le ofere consiliere duhovniceasca.Actiunea s-a desfasurat in cadrul unui parteneriat stabilit intre Politia Transporturi Feroviare Alba Iulia si Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia, care are ca scop oferirea de servicii de consiliere duhovniceasca prostituatelor din municipiu.Programul se desfasoara in prezent experimental, urmand ca, in functie de rezultate, sa devina permanent.

Din strada, in literatura
In Romania, prostitutia se vinde bine chiar si atunci cand este asezata intre copertele unei carti. "Aventurile intime ale unei prostituate de lux din Londra", initial un jurnal online cu autor anonim, apoi o carte semnata cu pseudonimul "Belle de Jour", s-a bucurat de un succes neasteptat. "Primul tiraj, de 3.000 de exemplare, s-a epuizat intr-o luna. Cu ocazia targului Bookfest am mai scos inca 3.000 de carti, din care jumatate s-au vandut deja", a dezvaluit Viviana Musa, reprezentanta serviciului de PR al Editurii Trei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.