Liderul PC, Dan Voiculescu si-a facut curaj si a dat ieri ochii cu membrii CNSAS carora le-a explicat ca el nu s-a nascut pentru a fi turnator. Chiar daca a spus din capul locului ca prezenta sa la CNSAS "este o pierdere de vreme", Voiculescu si-a ga
Liderul PC, Dan Voiculescu si-a facut curaj si a dat ieri ochii cu membrii CNSAS carora le-a explicat ca el nu s-a nascut pentru a fi turnator. Chiar daca a spus din capul locului ca prezenta sa la CNSAS "este o pierdere de vreme", Voiculescu si-a gasit totusi timp sa le spuna celor din Colegiu ce inseamna "politie politica", "a turna pe cineva" si calitatea de turnator. Mai mult, membrii Colegiului au aflat de la "Felix" - numele de cod descoperit de Colegiu in dosarele de securitate ale liderului PC - ca el si-a facut de fapt datoria fata de tara din toate punctele de vedere. Intrebat daca CNSAS a adus probe noi la acuzatia ca el ar fi facut politie politica, Voiculescu a aratat ca "probele pe care le-au gandit acestia nu sunt probe". Liderul PC a aratat ca a refuzat orice dialog cu Mircea Dinescu si ca nu a raspuns la nici una dintre intrebarile formulate de acesta, el anuntand anterior ca-l va ignora total pe membrul CNSAS. La audierile de ieri, Dan Voiculescu si avocatul acestuia, Sergiu Andon, au prezentat un memoriu in care recapituleaza principalele critici pe care le aduc continutului si concluziei deciziei CNSAS din 15 iunie, potrivit careia liderul PC ar fi facut politie politica. In finalul acestui memoriu, Dan Voiculescu si avocatul acestuia solicita admiterea contestatiei si modificarea punctului de vedere exprimat deja.
Alergie la Dinescu
Mircea Dinescu a sustinut insa ca reprezentantii Colegiului nu au luat nici o decizie privind acceptarea sau respingerea contestatiei liderului PC Dan Voiculescu, sustinand ca acesta a fost intrebat "povesti, amintiri din copilarie". Dinescu a spus ca reprezentantii Colegiului nu au citit inca acest memoriu si nu au luat inca o decizie in privinta contestatiei depuse de Dan Voiculescu. Dinescu a aratat ca a incercat de mai multe ori sa-i adreseze intrebari lui Dan Voiculescu, dar ca acesta a refuzat sa-i raspunda. "Traim intr-o tara cu oameni foarte sensibili, iata, domnul Voiculescu face alergie la poetul Dinescu", a mai spus reprezentantul Colegiului. Totodata, purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, a anuntat ca decizia privind acceptarea sau respingerea contestatiei formulate de liderul PC, Dan Voiculescu, va fi adoptata inainte de data limita impusa, respectiv mai devreme de 4 august. Discutia cu Voiculescu s-a rezumat, conform lui Ionescu, la probele deja existente. El a aratat, insa, ca membrii Colegiului au cerut detalii suplimentare despre relatia dintre Crescent si ICE Dunarea. Cazimir Ionescu a confirmat ca discutiile cu liderul PC au avut ca tema "lamurirea contextului in care au fost date relatiile din notele Felix". (R.ANDRONIC)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.