actionarilor dividendele chiar si in timpul anului.

De anul viitor, plati anticipate doar pentru institutiile bancare
Potrivit secretarului de stat Catalin Doica, Ministerul Finantelor Publice (MFP) are in vedere o prevedere conform c
actionarilor dividendele chiar si in timpul anului.

De anul viitor, plati anticipate doar pentru institutiile bancare
Potrivit secretarului de stat Catalin Doica, Ministerul Finantelor Publice (MFP) are in vedere o prevedere conform careia, din 2008, firmele ar putea distribui dividende catre actionari chiar din timpul exercitiului fiscal. In noul Cod Fiscal - act normativ ce va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007- se stabileste ca doar institutiile bancare pot plati anticipat impozitul pe profit, pornind de la rezultatele financiare din anul precedent. Astfel, regularizarea urmeaza sa se faca, in cazul institutiilor bancare, in luna aprilie a anului urmator. Potrivit oficialului din MFP, din 2008 ar urma astfel doar extinderea acestei prevederi si la nivelul societatilor comerciale. "In aceste conditii, analizam posibilitatea de a permite societatilor comerciale sa distribuie dividende in timpul anului, solicitare foarte des intalnita in discutiile cu mediul de afaceri", a explicat Doica.
Aceasta prevedere ar avantaja nu doar pe oamenii de afaceri, ci, potrivit oficialului MFP, si bugetul statului, intrucat incasarile din impozitele aferente dividendelor s-ar realiza esalonat pe parcursul unui an, si nu intr-o perioada scurta, cum este in prezent. MFP are in vedere totodata si eliminarea conditionarii deductibilitatii cheltuielilor de transport si cazare, in functie de obtinerea de profit.

Alte modificari postintegrare, in materie de impozitare
De anul viitor, firmele vor fi obligate sa respecte noi prevederi privind impozitele directe si indirecte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.