Sirianul a fugit. Dar, mai inainte de a fugi, trebuia sa fie eliberat. Ca sa fie eliberat, trebuia ca instanta sa fie de acord. Evident, fara eliberare, Hayssam ramanea la Rahova, in aceeasi celula unde, aflam din dezinformarile sotiei acestuia, Ade
Sirianul a fugit. Dar, mai inainte de a fugi, trebuia sa fie eliberat. Ca sa fie eliberat, trebuia ca instanta sa fie de acord. Evident, fara eliberare, Hayssam ramanea la Rahova, in aceeasi celula unde, aflam din dezinformarile sotiei acestuia, Adela, ar fi fost la un pas de sinucidere. In fine. Hayssam a fost eliberat. Se cauta, peste tot, vinovatii. Numai ca drumul acesta catre adevar seamana cu un labirint in care cine n-are informatia unde se afla iesirea da cu capul in geamuri. Pe mana cui a fost, totusi, Hayssam un om liber? Sa incepem cu procurorul Nastasiu. El a incercat sa-l convinga pe colegul care era procuror de sedinta la Curtea de Apel, Alexandru Mihailiuc, sa puna concluzii favorabile lui Hayssam. Mihailiuc a refuzat.
Atunci, Nastasiu a fost nevoit sa treaca peste faptul ca el era anchetatorul care se dezisese de caz in momentul trimiterii rechizitoriului in fata instantei si sa intre personal in sedinta pentru a sustine metastazele si eliberarea. Apoi, Nastasiu stia de metastaze si de adeverinta data de medicul Tanasescu de la penitenciar. Si s-a bazat pe ea. Dar adeverinta a fost depusa la dosar a doua zi dupa ce Hayssam e ra liber.
Cine putea sa stopeze avantul procurorului Nastasiu? Judecatorul Dumitrascu. Pentru ca el este suveran. N-a fost asa. Dar si altii si-au dat mana in acest joc. Cum ar fi ex-seful DIICOT, Daniel Ticau.

Ce putea sa faca Daniel Ticau? Ca procuror-sef al acestei directii din cadrul Ministerului Public, trebuia sa fie incunostiintat obligatoriu de procurorul Ciprian Nastasiu, subalternul lui, de cele intamplate la instanta si de motivele acestuia din urma de a sustine eliberarea lui Hayssam. Avand toata documentatia asupra cazului, Ticau putea sa faca o sedinta de analiza si, in trei zile, sa solicite recurs.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.