Ministrii PD au fost nemultumiti de anuntul restructurarii Guvernului, pentru ca PD a lansat si cerut acest lucru si pentru ca restructurarea vizeaza doar secretarii si subsecretarii de stat, nu si membrii Executivului, a anuntat ieri ministrul democ
Ministrii PD au fost nemultumiti de anuntul restructurarii Guvernului, pentru ca PD a lansat si cerut acest lucru si pentru ca restructurarea vizeaza doar secretarii si subsecretarii de stat, nu si membrii Executivului, a anuntat ieri ministrul democrat Radu Berceanu.
El a apreciat, in numele ministrilor democrati, ca prin restructurarea anuntata de Tariceanu, doar la nivelul secretarilor de stat, "s-au pus lucrurile intr-o alta lumina decat sunt ele in realitate".
Berceanu a tinut sa remarce ca nu este "foarte convins", dar o sa se lamureasca daca Oana Marinescu este purtator de cuvant al Guvernului sau al primului-ministru, ea fiind cea care a anuntat restructurarea. El a insistat ca "PD este cel care a lansat si a cerut insistent aceasta restructurare", democratii retragandu-si chiar vicepremierul, iar premierul le-a spus atunci ca acest proces nu este necesar, "pentru ca ar pune probleme de eficienta".
"E ca si cum domnul prim-ministru, stand la spital si asteptandu-si RMN, i-a venit ideea restructurarii", a aratat democratul, citat de Mediafax, adaugand ca propunerea lui Tariceanu "este ceva ce noi cerem de luni de zile".
Functii inventate
Ministrul democrat a subliniat ca restructurarea "este binevenita si trebuie continuata" nu doar la nivelul secretarilor de stat, ci si al membrilor Executivului. "Am vazut ca nu se doreste restructurarea la nivelul membrilor Guvernului si al ministrilor delegati", a declarat Berceanu. El a aratat ca functiile de ministru de stat si de subsecretar de stat nu se regasesc in legea privind raspunderea ministeriala si in legea referitoare la functionarea si organizarea Guvernului. "Intre primul-ministru si ministri am mai inventat niste semi-prim ministri, niste semi-ministri: ministrii de stat", a spus Berceanu, sustinand ca si functiile de subsecretar de stat au fost "inventate". Potrivit ministrului Transporturilor, reducerea numarului secretarilor si subsecretarilor de stat s-a facut pe baza "unor cifre destul de in neregula la alte ministere", cum ar fi MAE sau MEC. De asemenea, el a mai precizat ca si la Secretariatul General al Guvernului sau la Cancelaria primului ministru ar fi prea multi secretari de stat.
Mega-cancelarie
Berceanu a sustinut ca exista "foarte multe Agentii asezate la Cancelaria primului ministru, fara vreo explicatie care ar putea sa stea in picioare". Ministrul a pledat pentru unificarea ISCIR cu Agentia care gestioneaza activitatea de metrologie, pe de o parte, precum si pentru comasarea Autoritatii pentru Energia Electrica si Termica, cu cea pentru Gaze si cea pentru Servicii Comunale. El a mai precizat ca Inspectoratul de Stat in Constructii nu isi are locul la Cancelaria premierului. "Sunt nu numai suprapuneri, paralelisme, ci si zone lasate usor neacoperite" a precizat Berceanu.
El a dezvaluit ca au existat discutii ca odata cu desfiintarea MIE ar putea sa apara fie un Minister al Dezvoltarii Regionale, prin comasarea institutiilor care gestioneaza dezvoltarea, fie sa se infiinteze un Minister al Afacerilor Europene, care sa se ocupe "nu de diplomatie sau politica externa generala, ci de compatibilizarea pe domenii a intereselor statelor membre UE". (A.H.)
Vladescu e nostalgic
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a aratat ca activitatea ministerului pe care il conduce nu va fi afectata de reducerea numarului secretarilor de stat de la 5 la 3, transmite NewsIn. "Ma intalnesc cu secretarii de stat si intotdeauna ma gandesc ce bun eram eu cand eram secretar de stat (n.r. - la Finante) si de ce nu am norocul sa am si eu asa secretari de stat cum eram eu pe vremea aia. Nu sunt multumit de nimeni din Ministerul Finantelor, incepand cu mine. Ca sa fiu multumit ar trebui sa fiu mort. Pana atunci am sa fiu nemultumit", a declarat Vladescu, intr-o conferinta de presa la Buzau. (A.G.C.)
MSP ramane cu trei secretari de stat
Ministerul Sanatatii Publice (MSP) ramane cu trei secretari in loc de patru. In urma noului statut care confera autonomie Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, numarul secretarilor de stat se reduce automat de la patru la trei, a declarat consilierul de presa al ministrului Sanatatii, Oana Grigore. Astfel, la ministerul Sanatatii urmeaza sa fie nominalizat un secretar de stat pentru asistenta medicala, in locul fostului secretar de stat Virgil Paunescu, demis din functia de secretar de stat, de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a sustinut ca ar fi depistat in activitatea liberalului timisorean unele disfunctionalitati. (C.P.)
Barbu refuza
"Am propus ca din cei 6 secretari de stat sa ramana 4, adica se va face o reducere cu 30%. In ce ma priveste nu am alta propunere. Ceea ce a propus primul ministru, din 6 sa ramana 3 este o reducere de 50% si este oricum, o propunere", ne-a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu.
El a subliniat ca s-a realizat deja o schimbare in minister prin desfiintarea postului de secretar de stat al presedintelui Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Va urma postul de sceretar de stat al presedintelui Casei Nationale de Pensii.
Barbu a mai precizat ca daca premierul va insista sa se mai renunte la un secretar de stat, se poate face acest lucru chiar daca el nu sustine acest lucru. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.