privind raportarea rezultatelor financiare pentru prima jumatate a anului. Pe termen lung, si cresterea cotatiei internationale a barilului de petrol s-ar putea reflecta in evolutia cursului actiunilor companiilor petroliere listate la Bursa de
privind raportarea rezultatelor financiare pentru prima jumatate a anului. Pe termen lung, si cresterea cotatiei internationale a barilului de petrol s-ar putea reflecta in evolutia cursului actiunilor companiilor petroliere listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). "Teoretic, cresterea pretului international al petrolului influenteaza pozitiv companiile din domeniul energetic din lume, indiferent de activitatea pe care o desfasoara. Evolutia titlurilor listate trebuie insa corelata si cu conjunctura de ansamblu a perioadei traversate de bursa in momentul in care apar astfel de fluctuatii pe plan extern", explica Iulian Panait, presedintele KTD. Impactul asupra titlurilor listate ar putea fi insa diferit. Adrian Manaila, directorul SSIF Elda Invest, atrage atentia ca, in vreme ce pentru compania Petrom orice crestere internationala a preturilor inseamna un profit consistent, pentru Rompetrol, in calitate de procesator, aceste majorari reprezinta o diminuare a marjelor de profit.

Rezultate pe termen lung
La inceputul saptamanii trecute (luni), Petrom si Rompetrol au anuntat scumpirea pretului la pompa al benzinei si motorinei. Daca titlurile SNP Petrom se apreciau in ziua respectiva cu 1,69%, iar cele ale Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) - cu 2,70%, a doua zi - marti - cresterea s-a accentuat, actiunile SNP urcand cu 1,90%, iar titlurile RRC - cu 3,94%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.