Abateri grave sanctionate cu un miliard de lei sau chiar cu intreruperea emisiei timp de trei ore, difuzarea de imagini de la evenimente sportive abia dupa 24 de ore sunt cateva dintre modificarile propuse de CNA pentru Legea audiovizualului.
Abateri grave sanctionate cu un miliard de lei sau chiar cu intreruperea emisiei timp de trei ore, difuzarea de imagini de la evenimente sportive abia dupa 24 de ore sunt cateva dintre modificarile propuse de CNA pentru Legea audiovizualului.

Regulile de campanie electorala in audiovizual, cresterea duratei de emisie de la douasprezece la optsprezece luni, limitarea folosirii extraselor la maximum 24 de ore de la evenimentul sportiv, cresterea amenzilor pana la 100.000 de RON (un miliard de lei vechi) si intreruperea emisiei in cadrul abaterilor grave, timp de trei ore, sunt cateva dintre noile reglementari propuse de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), propuneri care nelinistesc posturile de televiziune, in special pe cele comerciale.

Principala tema de discutie avuta de Consiliul National al Audiovizualului, impreuna cu alte institutii avizate, in cea mai recenta intalnire a acestora, este reprezentata de propunerile de modificare a Legii audiovizualului. Astfel, „in interesul publicului“, CNA intentioneaza sa modifice Legea audiovizualului. Toate acestea se intampla pe un fond de agitatie, de &bdq uo;miscari de trupe“ in interiorul Consiliului, fiind stiut faptul ca in toamna CNA va face modificari si la nivel de componenta a personalului. „Cea mai recenta intalnire pe aceasta tema am avut-o lunea trecuta si am participat noi, reprezentantii CNA, Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) si Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale ARCA. De asemenea, au mai fost invitati reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) si doamnele Mona Musca si Raluca Turcan, dar nimeni dintre acestia nu a participat“, ne-a declarat Ralu Filip, presedintele CNA, continuand: „In cadrul intalnirii, am discutat o buna parte dintre aceste modificari, urmand ca lunea viitoare sa ne reunim din nou. Cred ca schimbarile propuse pentru aceasta Lege a audiovizualului sunt bune, neprejudiciind televiziunile. Oricum, pana la terminarea intregului proces de schimbare a legii este cale lunga“, ne-a mai spus Ralu Filip.

Publicitatea electorala, platita


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.