stare. La randul lor, libanezii n-au fost ocoliti de noi probleme create de durele bombardamente israeliene, in timp ce in Gaza au murit 24 de palestinieni - un alt record. Pe acest fundal, esecul Conferintei de la Roma asupra Libanului a trecut apro
stare. La randul lor, libanezii n-au fost ocoliti de noi probleme create de durele bombardamente israeliene, in timp ce in Gaza au murit 24 de palestinieni - un alt record. Pe acest fundal, esecul Conferintei de la Roma asupra Libanului a trecut aproape neobservat.
Analistii militari israelieni cauta in timp spre a mai gasi un eveniment similar, cand noua militari ai Tsahal au pierit intr-o singura zi. Este cea mai sangeroasa zi din cele 16 ce s-au scurs pana acum din acest razboi. Reunit de urgenta, cabinetul de securitate a decis sa intensifice operatiunile impotriva Hezbollah. S-a dat lumina verde unor masive bombardamente in localitatile considerate bastioane ale miscarii siite. Potrivit unor surse convergente, exista opinii in favoarea unei incursiuni masive pana la fluviul Awali (la peste 60 km de frontiera cu Israelul) pentru a se distruge rampele de lansare a rachetelor. La randul ei, presa din Tel Aviv insista asupra fortei de rezistenta a Hezbollah, cat si asupra faptului ca, dupa 15 zile de lupte, miscarea nu da semne ca ar fi slabit, iar arsenalul sau e folosit la maximum.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.