In timp ce mai-marii Ministerului Administratiei si Internelor si cei ai Politiei Romane se chinuie din rasputeri, prin tot felul de tactici, sa schimbe imaginea sifonata pe care o au subordonatii lor in ochii cetatenilor, agentii de politie - ""re
In timp ce mai-marii Ministerului Administratiei si Internelor si cei ai Politiei Romane se chinuie din rasputeri, prin tot felul de tactici, sa schimbe imaginea sifonata pe care o au subordonatii lor in ochii cetatenilor, agentii de politie - ""reprezentantii institutiei Politiei in strada"" - dupa cum ii numea chiar ministrul Vasile Blaga, ce fac? Aplica corectii fizice cetatenilor in a caror slujba sunt si din ai caror bani isi primesc salariile.

Asta in strada. De la inaltimea birourilor insa sefii spun ca nu au vazut nimic si acuza, culmea, tot presa, ca ""a prezentat evenimentele tendentios"".
FILM. Bucuresti. Prelungirea Ghencea. Un teren de la numarul 139. Sectia 22 Politie a fost anuntata ca are loc un conflict intre sotii Maria si Grigore Talai, in varsta de 52 si respectiv 60 de ani si o echipa de muncitori veniti sa ridice un gard pe terenul in cauza. Sotii Talai au vandut o parte din teren unui preot, scandalul pornind de la faptul ca gardul nu impartea corect parcelele. Potrivit politistilor, in momentul in care au ajuns la locul faptei, Maria Talai il strangea de gat pe unul dintre muncitori, fiind nevoiti sa intervina. Oamenii legii mai spun ca Grigore Talai a luat un ciocan ""tesla"", i-a amenintat cu acesta, dar dupa ce a fost somat, a renuntat. Maria insa a apucat ciocanul si a sarit sa-l loveasca pe unul dintre politisti. Acesta, se specifica in raportul intocmit de politisti, a parat lovitura si a incercat sa o deposedeze de ciocan. Furioasa, femeia l-a muscat de mana pe agentul-sef Nicolae ½tefan. Chemate prin statie, alte trei echipaje cu sase politisti au venit la fata locului, incidentul fiind filmat de un martor. Sotii au fost incatusati, iar in imaginile filmate se observa cum un agent loveste cu piciorul o persoana, in timp ce aceasta se afla pe sol. Femeia a fost invinuita de ultraj, dar a facut plangere impotriva politistilor pentru purtare abuziva. In timp ce reprezentantii Politiei Capitalei spun ca politistii au actionat ""perfect legal"", cei ai Parchetului au declarat ieri ca nu se pot pronunta in legatura cu aceste imagini. Afland de acest caz, ministrul Blaga a tunat: ""Nu exista circumstante atenuante atunci cand lovesti cetateni. Masurile politiei sunt de autoprotectie in astfel de situatii. Politistii nu ataca, ei se apara."" (Radu Crivat)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.