Generalul locotenent Gheorghe Catrina, seful Statului Major al Fortelor Aeriene (SMFA), a declarat, ieri, ca la spectacolul aerian international RoIAS-2006, care va avea loc in acest weekend pe Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu", va fi prezent si vii
Generalul locotenent Gheorghe Catrina, seful Statului Major al Fortelor Aeriene (SMFA), a declarat, ieri, ca la spectacolul aerian international RoIAS-2006, care va avea loc in acest weekend pe Baza Aeriana "Mihail Kogalniceanu", va fi prezent si viitorul avion multirol care va intra in dotarea fortelor aeriene romane. Catrina nu a nominalizat care va fi acesta, dar potrivit ultimelor informatii aparute in presa militara si civila, Romania va alege intre avioanele F-16 si JAS-39 Gripen. Ambele tipuri de avioane vor putea fi admirate sambata si duminica pe pista de la Kogalniceanu. Singura problema este aceea ca in cazul in care Romania va decide sa achizitioneze aeronave F-16, cu siguranta acestea vor fi second-hand, in timp ce suedezii de la Gripen vin cu o o oferta de aparate noi. Generalul Catrina a tinut sa precizeze ca aviatia militara si-a formulat cerintele operationale, dar ca decizia finala va fi una politica. Seful SMFA a anuntat ca Romania are nevoie de cel putin 48 de aeronave multirol si ca cel mai bine ar fi ca acestea sa faca obiectul unui singur contract.
RoIAS pe mana unei firme de apartament
In privinta problemelor organizatorice ale RoIAS 2006 exista unele suspiciuni asupra modului cum a fost realizata licitatia pentru externalizarea unor servicii si a capabilitatilor firmei castigatoare. Printr-o licitatie, care nu a fost mediatizata prea mult, toate serviciile de cazare, transport, hranire, organizarea de evenimente si excursii, promovarea evenimentului, amenajarea spatiilor expozitionale, amenajarea spatiilor de parcare etc au fost date firmei UNITED PROJECTS SRL. O societate infiintata in urma cu aproape trei luni si care nu a mai organizat niciodata un asemnea eveniment de amploare. Valoarea contractului este de aproape un milion de dolari. Cu toate ca in caietul de sarcini era mentionat la capitolul cerinte de inscriere la licitatie experienta firmei in evenimente similare, UNITED PROJECTS SRL a castigat aceasta licitatie in conditiile in care se infiintase cu putin timp inainte.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.