Agentia Romana pentru Investitii Straine estimeaza, pentru anul in curs, un record al volumului capitalului strain atras in economie, in valoare de aproape 7,5-8 miliarde euro, informeaza NewsIn.
In primele cinci luni ale anului, valoarea inv

Agentia Romana pentru Investitii Straine estimeaza, pentru anul in curs, un record al volumului capitalului strain atras in economie, in valoare de aproape 7,5-8 miliarde euro, informeaza NewsIn.
In primele cinci luni ale anului, valoarea investitiilor straine directe in Romania a fost de 2,84 miliarde euro, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, echivalente cu o crestere de 84,1% fata de perioada similara a anului 2005. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, adoptarea acquis-ului comunitar si forta de munca ieftina, dar inalt calificata, se numara, potrivit ARIS, printre motivele pentru care investitorii straini sunt in continuare atrasi de Romania.

Olanda este pe primul loc, cu investitii de 2,91 mld. dolari

Olanda, Austria si Franta se situeaza pe primele locuri in ceea ce priveste clasificarea companiilor cu participatie straina la capital dupa tara de origine.
Astfel, numarul companiilor olandeze este de 2.449, cu un capital subscris de 2,91 miliarde dolari. Austria este prezenta cu 3.798 de companii, cu un capital subscris de 2,44 miliarde dolari, in timp ce numarul companiilor franceze este de 4.330, cu un capital subscris de 1,73 miliarde dolari.
Companiile americane au inregistrat un capital subscris de 837,2 milioane dolari, ceea ce plaseaza Statele Unite pe locul sase in acest top.
Anul trecut, volumul total al investitiilor straine directe a fost de 5,19 miliarde euro, depasind previziunile atat ale ARIS, care prevedeau o cifra de 3,2-3,8 miliarde euro, cat si pe cele ale Comisiei Nationale de Prognoza, ale carei cifre se situau intre 4,1-4,2 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.