Craiovenii Ion si Nicolae Mihailescu - arestati pentru prejudicierea statului cu aproximativ 300 de miliarde de lei - vor fi trimisi in judecata in zilele urmatoare, procurorii DIICOT prezentandu-le celor doi frati materialul de urmarire penala. Aces
Craiovenii Ion si Nicolae Mihailescu - arestati pentru prejudicierea statului cu aproximativ 300 de miliarde de lei - vor fi trimisi in judecata in zilele urmatoare, procurorii DIICOT prezentandu-le celor doi frati materialul de urmarire penala. Acestia au fost adusi ieri la Curtea de Apel Bucuresti, unde au solicitat sa fie judecati in libertate, dupa ce instanta inferioara a respins cererea lor de revocare a mandatului si le-a prelungit mandatul. Magistratii nu au putut insa judeca dosarul, din motive procedurale.
La sfarsitul lunii februarie, procurorii DIICOT au declansat inceperea urmaririi penale fata de Nicolae si Ion Mihailescu, Dan Stoica, Vasile David si Stela Baietica, pentru evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea comiterii de infractiuni. Potrivit Mediafax, cei cinci ar fi cauzat, in perioada 2001-2002, un prejudiciu de aproximativ 300 de miliarde de lei la bugetul statului, prin societatile administrate sau controlate de ei derulandu-se o serie de tranzactii comerciale fictive. Anchetatorii au stabilit ca acestia s-au constituit intr-un grup infractional organizat al carui scop era spalarea banilor proveniti din savarsirea unor fapte penale, constand in rambursari ilegale de TVA si inregistrarea unor cheltuieli in documentele contabile ce nu au la baza operatiuni reale astfel incat sa poata fi diminuata baza impozabila. Singurele societati "furnizoare" de documente justificative in acest sens apartin lui Ion si Nicolae Mihailescu, fiind insa administrate de Dan Stoica. In 21 februarie, instanta i-a arestat pe Ion si Nicolae Mihailescu, precum si pe Dan Stoica. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.