Presedintele UDMR Marko Bela a declarat ieri, la Universitatea de Vara de la Tusnad-Bai, ca viata politica din Romania cunoaste cea mai mare criza inregistrata in democratie, iar Uniunea nu este dispusa sa colaboreze cu o astfel de Coalitie si isi va
Presedintele UDMR Marko Bela a declarat ieri, la Universitatea de Vara de la Tusnad-Bai, ca viata politica din Romania cunoaste cea mai mare criza inregistrata in democratie, iar Uniunea nu este dispusa sa colaboreze cu o astfel de Coalitie si isi va indrepta atentia catre alti parteneri. Marko Bela a spus ca in Coalitia de guvernamant, ca si in intreaga viata politica din Romania, se inregistreaza o lipsa de solidaritate la toate nivelele. "Vom fi perdanti daca nu vom depasi criza morala, criza in coruptie, cea din justitie, cea ideatica - ideologiile fiind confuze, nu exista o dreapta sau o stanga marcanta, si nici macar in opozitie nu se stie ce este in prezent", a spus Marko. Potrivit presedintelui UDMR, partidele au uitat sa colaboreze, Guvernul se cearta cu Parlamentul si cu Presedintia si, mai nou, se incearca impunerea unui sistem electoral mai riscant. Liderul UDMR a sustinut ca Uniunea nu este dispusa sa colaboreze cu o astfel de coalitie si isi va indrepta atentia spre alti parteneri politici care sa-i satisfaca cerintele legitime. "Nu suntem dispusi sa colaboram cu o astfel de Coalitie, vom analiza prezenta si rolul nostru si ne vom indrepta atentia catre alti parteneri care sa ne satisfaca cerintele legitime: legea Statutului minoritatilor nationale si obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc", a declarat presedintele UDMR, nemultumit de colaborarea cu coalitia de guvernamant. Marko a mai spus ca la urmatorul congres al partidului se va incerca o reformare a UDMR, astfel incat fiecare formatiune politica apartinand minoritatilor maghiare sa-si gaseasca locul, iar pentru obtinerea dezideratelor sa nu astepte neaparat un cadru legislativ. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.