Inca vedem structuri ale statului ticalosit actionand in viata de zi cu zi, inca ne jucam cu infractori care ne scapa, inca avem tentatia sa raspundem la comenzi politice, a afirmat, ieri, presedintele Traian Basescu, in cadrul ceremoniei de absolvir

Inca vedem structuri ale statului ticalosit actionand in viata de zi cu zi, inca ne jucam cu infractori care ne scapa, inca avem tentatia sa raspundem la comenzi politice, a afirmat, ieri, presedintele Traian Basescu, in cadrul ceremoniei de absolvire a promotiei 2006 a Academiei de Politie.

Traian Basescu le-a transmis in acest context noilor jandarmi, politisti si pompieri ca au obligatia sa respinga o astfel de abordare prin juramantul depus. "Nu avem a servi pe nimeni altcineva decat poporul roman, cetateanul, comunitatea", a subliniat presedintele, asigurandu-i pe noii absolventi ca isi pune toata speranta in ei pentru ca ii considera "promotia Europei".
Aceasta este prima reactie publica a sefului statului dupa demisiile pe care in cursul serii de joi si le-au depus la Palatul Cotroceni sefii SRI, SIE si DGIPI din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Noii politisti trebuie sa gandeasca ca nimeni nu e mai presus de lege
Presedintele Traian Basescu i-a indemnat ieri pe noii absolventi ai Academiei de Politie sa plece, de acum inainte, in fiecare dimineata la serviciu cu gandul ca nimeni nu este mai presus de lege, nici chiar ei. Prezent la ceremonia de absolvire a promotiei 2006 a Academiei de Politie, seful statului a admis ca exista inca esecuri in activitatea curenta a Ministerului Administratiei si Internelor si si-a manifestat speranta ca noua generatie de politisti, jandarmi si pompieri sa fie o promotie exemplara, acea promotie care sa contribuie la crearea unui suflu nou in MAI. "Inca vedem structuri ale statului ticalosit actionand in viata de zi cu zi, inca ne jucam cu infractori care ne scapa, inca avem tentatia sa raspundem la comenzi politice", a spus presedintele.
Traian Basescu considera ca noua generatie de absolventi are in acest sens obligatia sa respinga o asemenea abordare si a afirmat ca "Nu avem a servi pe nimeni altcineva decat poporul roman, cetateanul, comunitatea. Imi pun mari sperante in voi si ori de cate ori veti fi in preajma optiunii, daca se va pune vreodata, intre bine si rau, sa va ganditi la familiile voastre, la juramantul depus acum si sa incercati sa judecati ce ar spune tatal dumneavoastra, mama, copilul si sora dumneavoastra daca nu v-ati face datoria". El a subliniat ca noua generatie va putea fi judecata, inainte de legile statului roman, chiar de propriile familii.
Presedintele a numit noua generatie iesita de pe bancile Academiei de Politie, "promotia Europei", cu care Romania va intra in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, una dintre cele mai bine pregatite promotii, crescuta si educata in spiritul a ceea ce se va intampla in Romania dupa integrare. Seful statului le-a transmis celor care se gandesc deja sa devina masteranzi si doctoranzi in domeniu, sa plece de la premisa ca "masteratul si doctoratul il vor obtine, in primul rand, de la societate, de la cetateni" care asteapta de la noii politisti eficienta impotriva coruptiei, siguranta, eficienta in lupta impotriva criminalitatii transfrontaliere si sa fie un exemplu pentru comunitate.
Presedintele a evidentiat faptul ca MAI a fost, in ultimii ani, una dintre institutiile care au probat ca sunt cele mai apropiate de cetatean, motiv pentru care a si crescut increderea romanilor in jandarmerie si politie. In final, Traian Basescu i-a felicitat pe absolventi pentru performantele avute in anii de studii, i-a asigurat de tot sprijinul puterii de stat pentru ca MAI sa poata raspunde nevoilor societatii si de tot respectul sau.

Weekend fierbinte
Dupa ce a parjolit vestul Europei, canicula loveste si Romania. Meteorologii anunta pentru urmatoarele zile temperaturi record, de pana la 35-36 de grade Celsius. 17 judete au primit avertisment de canicula. Cele mai afectate zone vor fi judetele Arad, Bihor, Braila, Bucuresti, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Timisoara, Teleorman si Vrancea.
Meteorologi spun ca, la nivelul solului, temperaturile ar putea fi chiar si mai mari. Starea de disconfort termic se va mentine si in cursul noptii, cand temperaturile minime nu vor cobori sub 20 - 22 de grade Celsius.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.