Comisia Europeana a aprobat folosirea MabThera ca terapie de mentinere pentru pacientii cu limfom non-Hodgkin folicular refractar sau cu recadere la tratament, au anuntat reprezentantii companiei Roche. Potrivit acestora, studiile au aratat ca folosi

Comisia Europeana a aprobat folosirea MabThera ca terapie de mentinere pentru pacientii cu limfom non-Hodgkin folicular refractar sau cu recadere la tratament, au anuntat reprezentantii companiei Roche. Potrivit acestora, studiile au aratat ca folosirea acestui produs ca terapie de mentinere reduce cu aproape jumatate (48%) riscul de deces al pacientilor cu aceasta forma de limfom non-Hodgkin, comparativ cu terapiile actuale.
''Aceasta noua forma de terapie de mentinere este primul tratament descoperit in ultimii 30 de ani, care prelungeste atat de mult viata pacientilor'', a declarat William M. Burns, CEO al diviziei de farmaceutice a concernului elvetian Roche.
In prezent, produsul este aprobat in Uniunea Europeana si in Romania pentru tratamentul de prima linie al limfomului non-Hodgkin. Pana in prezent, peste 730.000 de pacienti din intreaga lume au primit acest tratament. Aceasta noua indicatie le ofera pacientilor care nu au raspuns la terapia anterioara sansa sa traiasca o perioada mai lunga, fara a prezenta semne de boala.
Limfomul malign reprezinta o forma grava de cancer al limfocitelor - celulele sistemului imun, care, in cazul formelor agresive, netratate, poate duce la deces in sase luni. Astfel, constientizarea bolii si a simptomelor sale este de o importanta vitala. ''Limfomul non-Hodgkin este una dintre formele de cancer ce au inregistrat o crestere a incidentei cu 80% de la inceputul anilor '70. Daca cresterea numarului cazurilor de imbolnaviri se va mentine in aceleasi cote, pana in 2025, incidenta limfomului malign va fi similara cu cea a cancerelor de san, colon, plaman sau piele'', au precizat reprezentantii concernului elvetian Roche.
La nivel global, mai mult de 360.000 persoane sunt diagnosticate anual cu limfom si la fiecare noua minute un nou caz este descoperit.
Cu toate acestea, simptomele bolii sunt foarte dificil de identificat si de foarte multe ori sunt confundate cu unele mai putin grave, precum cele ale gripei sau oboselii generale.
In ultimii cinci ani, odata cu aparitia anticorpilor monoclonali, s-au inregistrat progrese vizibile in tratamentul limfomului, care au permis stoparea simptomelor bolii sau chiar vindecarea unui numar din ce in ce mai mare de pacienti.

Crestere pentru Roche Group

Roche Group, cel mai mare producator mondial de medicamente destinate tratamentului cancerului, a anuntat o crestere a profitului, in primele 6 luni ale acestui an, cu 38%. Vanzarile totale ale grupului Roche, in prima jumatate a anului 2006, au crescut cu 16%, atingand 20 de miliarde de franci elvetieni, aproximativ 12,7 miliarde de euro. Venitul net s-a ridicat la 3,97 miliarde de franci elvetieni, comparativ cu 2,88 miliarde de franci elvetieni, in perioada similara a anului trecut. Vanzarile diviziei de farmaceutice au crescut cu 19%, de trei ori mai rapid decat media pietei globale de medicamente.
Produsele destinate tratamentului cancerului sunt responsabile de 48% din aceasta crestere, intarind astfel pozitia Roche de lider mondial in oncologie.
''Roche a realizat o performanta remarcabila in prima jumatate a anului 2006. Veniturile au inregistrat o crestere organica, in principal datorita produselor destinate oncologiei.
Roche dezvolta in continuare produsele sale deja disponibile pe piata, urmand a inregistra indicatii noi, ce vor contribui la cresterea viitoare a companiei'', a declarat Franz B. Humer, presedinte si CEO al Roche Group.
Vanzarile Roche Romania au crescut in primele trei luni ale anului 2006 cu 3%, comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut, atingand cifra de 21,7 milioane de euro.
Cota de piata a Roche Romania, in primul trimestru al anului 2006, este de 7,18%, in crestere fata de cea inregistrata pentru intreg anul 2005, de 6,84%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.