Un numar de peste 50 de mesteri traditionali si tineri artisti plastici expun, pentru prezentare si vanzare, in cadrul Targului de haine de vara, care s-a deschis, joi, in curtea Muzeului Taranului Roman (MTR), diverse piese de imbracaminte si acceso
Un numar de peste 50 de mesteri traditionali si tineri artisti plastici expun, pentru prezentare si vanzare, in cadrul Targului de haine de vara, care s-a deschis, joi, in curtea Muzeului Taranului Roman (MTR), diverse piese de imbracaminte si accesorii.
Organizatorii si-au propus ca obiectele de la targ sa aduca, intre altele, in atentie evolutia hainelor taranesti de-a lungul timpului. Astfel, sunt prezentate, cu aceasta ocazie, atat haine taranesti, cat si de inspiratie etno: de la ii, catrinte, braie, naframe, camasi, traiste la fuste, rochii, palarii, papuci din paie, accesorii, curele, cordoane etc. Este un adevarat amalgam de piese de vestimentatie realizate in stilul apropiat celui etno.
Tinerii artisti plastici s-au prezentat la acest targ cu obiecte - accesorii confectionate din ceramica, teracota, pe cand piesele mesterilor traditionali sunt realizate din panza, piele, metal, paie.
Muzeul a deschis, in Sala "Irina Nicolau", pe perioada targului - 20-23 iulie, si o expozitie cu obiecte din colectiile MTR, care prezinta periplul hainelor taranesti. Acest periplu este ilustrat atat prin vestimentatie, cat si prin fotografii, desene care marturisesc despre portul taranesc in Romania, in diferite epoci.
In cele patru zile de targ au loc proiectii de filme etno, este deschis atelierul de croitorie, precum si un cabinet foto, unde se fac poze in decor.
Au venit si "florarese", cu muscate, craite si carciumarese in ghivece. Vineri si sambata nu va lipsi muzica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.