Neacordarea licentei gruparii din Regie pune o umbra in privinta credibilitatii morale a comisiei conduse de Viorel Duru, care uita, voit sau nu, ca Steaua, Dinamo sau Rapid au datorii infinit mai mari. Revelatia sezonului trecut, dupa ce s-a afla

Neacordarea licentei gruparii din Regie pune o umbra in privinta credibilitatii morale a comisiei conduse de Viorel Duru, care uita, voit sau nu, ca Steaua, Dinamo sau Rapid au datorii infinit mai mari.

Revelatia sezonului trecut, dupa ce s-a aflat la un pas de titlu, a fost retrogradata de o hotarare a Comisiei de Apel a licentierilor, care nu a acordat gruparii din Regie licenta de functionare pentru sezonul 2006-2007. Cum hotararea este irevocabila, Pandurii Tg. Jiu poate reveni in Liga1.
VICTIME. Desi, initial, primise licenta, la data de 31 mai, Sportul a ajuns, cel putin momentan, in Liga 2. ""Am incercat sa-l convingem pe Siman sa-si plateasca datoriile, dar ne-a raspuns ca nu este treaba noastra ce datorii are el"", a declarat seful Comisiei de Apel, Viorel Duru. Regulamentar, gruparea din Regie este in culpa, avand o datorie catre stat in valoare de aproape 400.000 de euro. Dar, in acelasi timp, studentii se pot considera si victime. Este vorba de blandetea aratata de aceeasi comisie fata de Steaua, cu o datorie de 11 milioane de euro, pentru care inca se judeca cu ANAF, Dinamo, cu 5 milioane, Rapid, datoare doua milioane, sau
FC National, cu 4 milioane.
SERVICIU. In aceste conditii, toate cele patru formatii amintite ar trebui sa urmeze pe Sportul in Liga 2. De notorietate a fost declaratia recenta a lui Dumitru Dragomir, presedintele LPF: ""Sunt baiat bun si nu-i reclam pe cei de la FC National la UEFA, pentru datoria de 4 milioane de euro!"". Se pare ca totul se invarteste in jurul revenirii in Liga 1 a celor de la Pandurii Tg. Jiu, al carui presedinte, Marin Condescu, liderul sindicatului minier din bazinul Oltenia, l-ar fi sustinut decisiv pe Mircea Sandu la alegerile de anul trecut, cand Nasu a fost votat de toate echipele din zona. ""Daca numai Sportul nu ar primi licenta, nu mi se pare tocmai corect ca Pandurii sa joace in prima liga. Lumea ar intelege ca noi ne-am luptat numai sa ajungem aici si ca nu ne-au interesat principiile. Daca vor sa retrogradeze doar pe Sportul, am prefera mai curand sa ne ducem in liga secunda si sa promovam"", a declarat Condescu. Totusi, gorjenii sustin ca nu sunt pregatiti de prima scena. ""Daca se aplica regulamentul pentru toti, atunci mergem in Liga 1 cu sufletul impacat. Dar va fi vai de noi, nu suntem pregatiti"", a spus Marin Condescu.
CONTROVERSE. Ieri, la o zi de la luarea deciziei, Vasile Siman era la fel de vehement: ""In primul rand, decizia de retrogradare nu poate fi luata de aceasta comisie. Sportul are licenta, data la 31 mai, asa cum prevede regulamentul. Retragerea licentei de Comisia de Apel s-a facut pentru sezonul 2006-2007, care inca nici nu a inceput"". Aici este o controversa, care tinde sa-i dea dreptate presedintelui Sportului, mai ales ca directorul coordonator al sistemului national de licentiere, Florin Prunea, a fost ambiguu: ""Noi am dat o decizie, ne-am incheiat misiunea"".

""Daca se va dovedi ca doar Sportul are datorii, atunci mergem in Liga 2. Daca nu, atunci comisia sa-si dea demisia. Si-au batut joc de tot ce inseamna fotbal, iar Mircea Sandu, in calitate de presedinte al federatiei, este obligat sa supravegheze orice decizie"" - Vasile Siman, presedinte Sportul Studentesc


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.