Petrecerea oferita de Petre Roman la implinirea varstei de 60 de ani a strans ieri in gradina Casei Oamenilor de Stiinta toata floarea PSD, fosti colegi din PD, ministri democrati si liberali, primari, academicieni si ambasadori. Marii absenti de la
Petrecerea oferita de Petre Roman la implinirea varstei de 60 de ani a strans ieri in gradina Casei Oamenilor de Stiinta toata floarea PSD, fosti colegi din PD, ministri democrati si liberali, primari, academicieni si ambasadori. Marii absenti de la festivitate au fost, cum era previzibil, presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu, pe care Roman ii astepta cu nerabdare. Seful statului l-a sunat pe liderul Fortei Democrate si s-a scuzat ca nu poate onora invitatia avand in vedere criza pe care trebuie sa o gestioneze declansata de demisia sefilor serviciilor de informatii. Acelasi lucru l-a facut si Tariceanu, care, din concediu, i-a transmis lui Roman "un mesaj calduros". Ion Iliescu, Mircea Geoana si Adrian Nastase, ministrul Administratiei Vasile Blaga, al Externelor Razvan Ungureanu, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu, dar si primarul Capitalei l-au asaltat pe Roman cu urari, felicitari si cadouri. "Tinerete vesnica", "ganduri de bine si sanatate", dar mai ales "o viata activa in continuare pe scena politica" si liniste alaturi de familie au fost urarile primite de fostul prim-ministru al Romaniei de la invitatii sai. Cadourile au fost de toate soiurile, de la sticla de whiskey din partea lui Iliescu si cele doua de vin de la Videanu, pana la icoana lui Mircea Geoana, carti si "cateva randuri scrise" de Nastase. Totul acoperit de flori. Cel mai apreciat cadou a fost insa pentru Roman medalia jubiliara din partea Academiei Romane, oferita de obicei presedintilor de stat si celor ai Academiei. Petrecerea a fost piperata cu declaratii politice ale invitatilor pe tema demisiilor in lant ale celor trei sefi de servicii de informatii. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.