Dupa o intrerupere de un an, Primaria sectorului 6 reprimeste cereri pentru repartizarea unei locuinte in cartierul ANL Constantin Brancusi. In aceasta perioada a fost modificata
legislatia privind punctajul si criteriile de acordare a caselo
Dupa o intrerupere de un an, Primaria sectorului 6 reprimeste cereri pentru repartizarea unei locuinte in cartierul ANL Constantin Brancusi. In aceasta perioada a fost modificata
legislatia privind punctajul si criteriile de acordare a caselor construite de ANL, conditiile de obtinere a unei locuinte fiind mai restrictive.
Cei mai castigati sunt locuitorii si cei care lucreaza pe raza sectorului 6, au studii superioare, sunt casatoriti si castiga cel putin salariul mediu pe economie. "Este o masura fireasca, utila, deoarece am considerat ca, de vreme ce o parte din investitia pentru acest cartier se face cu banii sectorului 6, normal este ca aceasta investitie sa se intoarca catre contribuabilii sectorului. Nu este vina mea ca alte sectoare nu au construit locuinte ANL", a declarat, vineri, Cristian Poteras, primarul sectorului 6.
Potrivit declaratiei lui Poteras, anul acesta vor fi finalizate trei sute de locuinte in cartierul Brancusi, pentru care sunt inregistrate, inca de anul trecut, aproximativ cinci sute de cereri. Primirea noilor dosare va incepe saptamana viitoare si va fi incheiata in februarie 2007, data la care se va face receptia noilor blocuri. La dosarele depuse vor trebui anexate o adeverinta de venituri de la locul de munca, precum si o declaratie notariala care sa ateste ca solicitantul nu a avut locuinte proprietate anterior depunerii cererii.
Cel mai nou cartier bucurestean - inaugurat in luna noiembrie a anului trecut - este format din 22 de blocuri cu patru etaje ce inglobeaza 1.120 de apartamente. In ridicarea lor, ANL a investit 1.377 de miliarde de lei vechi. Primaria de sector a contribuit cu aproape 200 de miliarde lei vechi la aceasta investitie, prin lucrari de aductiune de apa, canalizare, sistematizare verticala, strazi, spatii verzi si iluminat public.
Repartizarea locuintelor din acest cartier s-a aflat in centrul unui scandal, in vara anului trecut, intrucat patru consilieri locali PNL-PD, mai multi directori din primarie si rude ale responsabililor locali se aflau printre primele locuri, pe o lista de 1.180 de beneficiari.
Aceasta lista de repartitii a fost anulata de Consiliul Local al sectorului 6, care s-a intrunit intr-o sedinta extraordinara si a abrogat hotararea, pe care o votase cu putin timp inainte de schimbarea deciziei.
Cu toate acestea, pe noua lista de repartitii aprobata de Consiliul Local al sectorului 6 au ramas totusi sapte din cei opt consilieri locali si directori din primarie implicati in scandalul locuintelor sociale din cartierul Brancusi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.