Piata de imobiliare din provincie urmeaza trendul Capitalei si se avanta in dezvoltarea unor proiecte din ce in ce mai ample. Investitii de peste 7,5 milioane de euro sunt destinate celui mai nou ansamblu rezidential dezvoltat de firma Contranscom Be

Piata de imobiliare din provincie urmeaza trendul Capitalei si se avanta in dezvoltarea unor proiecte din ce in ce mai ample. Investitii de peste 7,5 milioane de euro sunt destinate celui mai nou ansamblu rezidential dezvoltat de firma Contranscom Benta in Fagaras, finantat din surse proprii si credite bancare.

380 de euro/metru patrat

Proiectul, construit in zona de sud a orasului, va fi desfasurat pe o suprafata de 80.000 de metri patrati. Structura sa include 80 de case individuale si 8 blocuri de apartamente si va fi finalizat in urmatorii 4-5 ani, conform declaratiei de vineri a directorului general al firmei dezvoltatoare, Remus Benta, pentru Mediafax. Lucrarile primelor 11 case au inceput deja in luna iulie si vor fi terminate in vara anului viitor, cand vor putea fi achizitionate la pretul de 380 de euro metrul patrat, fara TVA.
Cel mai nou cartier al Fagarasului va oferi case de trei camere cu o structura de parter si mansarda si blocuri cu regim de inaltime de P+3+M formate din apartamente de doua si trei camere. Centre comerciale, spatii de agrement si locuri de parcare, ocupand toate un lot de 6.000 de metri patrati, sunt dotarile promise de noul ansamblu rezidential.

38,5 mil. euro pentru cartierul Belvedere din Targu Mures

Incepand din lunile august- septembrie, Contrascom va incepe dezvoltarea cartierului "Belvedere" din Targu Mures. Ansamblul va fi dezvoltat pana in anul 2010 si va costa aproximativ 38,5 milioane de euro.
Potrivit proiectului, cartierul Belvedere va ocupa o suprafata de 70 de hectare, pe care vor fi ridicate intre 400 si 600 de case.
Pretul practicat pentru achizitionare va fi cuprins intre 350-380 de euro pe metrul patrat construit. Proiectul prevede construirea de case cu 3-5 camere, realizate cu materiale de ultima generatie, ce vor putea fi achizitionate prin credit ipotecar.
In cartierul "Belvedere", potrivit proiectului, vor fi construite blocuri pentru tineret in parteneriat cu ANL si un centru civic care va cuprinde un complex comercial, o biserica scoala, sectie de politie, cinematograf si un loc de agrement.
Cartierul Belvedere este unul dintre cele patru prinse in programul national, alaturi de "Henri Coanda" din Bucuresti si alte doua, din Craiova si Bihor.
Primele locuinte se preconizeaza ca vor fi date in folosinta in septembrie 2007.

ANL-urile din Mures poarta pecetea Contranscom

Firma, care deruleaza in prezent mai multe proiecte imobiliare in Bucuresti, Sighisoara, Targu Mures si Brasov, este liderul incontestabil in lucrarile de executie ale constructiilor ANL din judetul Mures.
Contranscom Benta a obtinut licitatiile pentru constructia de ANL in cinci localitati muresene: Sighisoara, Targu Mures, Santana de Mures, Ungheni si Iernut, fapt ce in perioada 2001-2003 a ajutat la triplarea cifrei de afaceri a grupului.
De la 83,9 miliarde in 2001, doi ani mai tarziu, prin conturile societatii au trecut 293,3 miliarde, cu un profit net de 7,2 miliarde, adica aproape 2 milioane de dolari. Pentru acest an, Contranscom Benta estimeaza o cifra de afaceri de 12 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de nivelul inregistrat anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.