Episcopia Romano-Catolica din Timisoara a inaintat un protest autoritatilor locale referitor la ceea ce se considera o “profanizare a centrelor de spiritualitate din Piata Unirii si degradare autorizata a patrimoniului arhitectural din acest s
Episcopia Romano-Catolica din Timisoara a inaintat un protest autoritatilor locale referitor la ceea ce se considera o “profanizare a centrelor de spiritualitate din Piata Unirii si degradare autorizata a patrimoniului arhitectural din acest spatiu”, informeaza site-ul Catholica.

Protestul este semnat de Episcopul romano-catolic de Timisoara, Excelenta Sa Martin Ross, Monseniorul Boskei Laszlo, vicar general, si Monseniorul Augustinov Gheorghe, arhidiacon al Arhidiaconatului Catedralei.

In scrisoarea de protest se atrage atenta asupra faptului ca intreg cartierul Cetate si in mod deosebit Piata Unirii, Catedrala romano-catolica (Domul), Catedrala ortodoxa sarba si intregul ansamblu de imobile din acest perimetru si imprejurimile constituie patrimoniu istoric valoros al orasului, realizat pe parcursul mai multor secole. Din pacate, in prezent, aceasta zona este compromisa din cauza amplasarii necontrolate si fara o disciplina in constructii a teraselor si a unor obiective cu asa zis scop cultural (scena, ecran), fara a se tine cont de legislatia care protejeaza monumentele istorice. Aceste constructii astfel realizate afecteaza pavajul si in general ambientul Pietii Unirii, iar poluarea fonica atinge cote alarmante.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.