Istoricul de arta Raoul Sorban a fost inhumat, ieri, in Dejul natal, in cimitirul de pe "Dealul Florilor", cortegiul funerar fiind format din aproximativ 200 de persoane, iar slujba de inmormantare fiind oficiata de episcopul greco-catolic de Oradea,
Istoricul de arta Raoul Sorban a fost inhumat, ieri, in Dejul natal, in cimitirul de pe "Dealul Florilor", cortegiul funerar fiind format din aproximativ 200 de persoane, iar slujba de inmormantare fiind oficiata de episcopul greco-catolic de Oradea, Ioan Bercea. Trupul neinsufletit al renumitului carturar clujean a fost condus pe ultimul drum de sotia sa Eva si de fiica sa, Cristina, transmite Rompres. La slujba de inmormantare, oficiata in biserica "Sfintii Petru si Pavel" din Dej, a fost prezent episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, dupa ce, in cursul diminetii, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania, s-a rugat langa catafalc. Profesorul Raoul Sorban a incetat din viata la venerabila varsta de 94 de ani. Persecutat ani de zile si inchis in temnitele regimului comunist, el a fost reabilitat abia in anul 1958, cand a fost primit la televiziune, iar in 1968 la catedra de Istoria Artei de la Universitatea Bucuresti, de unde s-a pensionat. In 1987, la Tel Aviv, profesorul Raoul Sorban a fost consacrat "Drept intre popoare - Yad Washem", titlu de mare noblete conferit pentru contributia sa la salvarea vietilor a mii de evrei. In urma cu patru ani, la implinirea varstei de 90 de ani, Raoul Sorban a fost facut cetatean de onoare al oraselor Cluj-Napoca, Dej si Gherla. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.