Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani o plangere penala impotriva finantatorului si presedintelui Consiliului de Administratie al Clubului Sportiv Jiul Petrosani, Alin Simota. A
Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Hunedoara a depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani o plangere penala impotriva finantatorului si presedintelui Consiliului de Administratie al Clubului Sportiv Jiul Petrosani, Alin Simota. Acesta este acuzat de savarsirea infractiunii de "retinere si nevarsare a sumelor reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa", precum si incalcarea mai multor legi, inclusiv legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale. Directorul executiv al DGFP Hunedoara Lucian Heius a declarat ca, in urma unei inspectii financiare la sediul clubului Jiul Petrosani, s-a descoperit un prejudiciu la bugetul general consolidat, doar pe perioada 26 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2005, in cuantum total de 1.878.150 de lei, dintre care 1.089.683 de lei, impozite si contributii cu retinere la sursa, la care se adauga suma de 185.934 de lei, majorari de intarziere (dobanzi) si 59.236 de lei penalitati. "Avand in vedere faptul ca debitorul, Jiul Petrosani, nu detine in patrimoniu bunuri prin a caror valorificare sa se recupereze creanta bugetara, cele sechestrate fiind estimate la o valoare de 120.946 lei, DGFP a solicitat Tribunalului Hunedoara declansarea procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului pentru o creanta certa, lichida si exigibila in suma totala de 1.907.278 lei", a spus Heius.
Proprire si la Universitatea Craiova
Tribunalul Hunedoara a respins cererea, insa DGFP Hunedoara a atacat solutia data de instanta cu recurs in termenul legal. "Avand in vedere solutia instantei, precum si faptul ca din Raportul de inspectie fiscala rezulta ca debitorul Jiul Petrosani datoreaza pe perioada 26 ianuarie 2004 - 31 decembrie 2005 suma de 1.089.683 lei impozite si contributii cu retinere la sursa, raportat la faptul ca, Jiul Petrosani a obtinut venituri de 743.225 lei in anul 2004 si de 1.532.829 lei in anul 2005, fara sa plateasca obligatiile bugetare cu retinere la sursa, DGFP Hunedoara a formulat si inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani plangere penala impotriva numitului Simota Alin, care detine calitatea de presedinte a CA al acestei grupari", a adaugat Heius. Directorul DGFP a precizat ca s-au facut investigatii pentru obtinerea tuturor conturilor pe care Jiul le are deschise la banci. Astfel, s-a constatat ca societatea are deschise conturi in mai multe localitati printre care Cluj Napoca si Bucuresti. De asemenea, inspectorii fiscali au pus poprire si la Clubul Sportiv Universitatea Craiova pentru suma de 2.000.263 lei pe care gruparea olteana o avea datorie catre Jiul. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.