la urechi. "Ne-a batut intruna la cap, hai la peste!, hai la peste!, asa ca s-a dus taica-su si i-a cumparat o undita de 100.000 si ne-am postat aici. Ei, la un minut dupa ce-am venit, a prins si guvidele", povesteste mama intamplarea memorabila. Nic
la urechi. "Ne-a batut intruna la cap, hai la peste!, hai la peste!, asa ca s-a dus taica-su si i-a cumparat o undita de 100.000 si ne-am postat aici. Ei, la un minut dupa ce-am venit, a prins si guvidele", povesteste mama intamplarea memorabila. Niciun membru al familiei nu le are cu pescuitul, dar fetita i-a convins sa-si incerce norocul. Partea proasta e ca dupa jumatate de ora de stat pe dig la Mangalia, dupa guvide n-a mai venit niciun fratior. "Sa stii ca in seara asta mananci ce prinzi!", rade mama.

La rosioara se da "la finete"
Pescari, amatori sau nu, gasesti insa in apropierea tuturor lacurilor din zona litoralului caci, pentru unii, concediul la mare presupune in mod obligatoriu si cateva iesiri la pescuit. Vezi pescari pe lacurile dintre Saturn si Venus, dupa cum observi de departe si unditele turistilor care s-au postat pe malul celor doua lacuri de la Neptun, din apropierea plajei. Misu e de la Piatra Neamt si "da la rosioara" la Neptun: "La rosioara trebuie sa dai la finete", zice Misu si explica: "Cu carlig mic, cu nylon subtire".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.