Fostul prim-ministru, Adrian Nastase, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca i-a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, caruia ii reclama "hartuiala" Justitiei la adresa sa si "tracasarea" la care a fost supusa fami
Fostul prim-ministru, Adrian Nastase, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca i-a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, caruia ii reclama "hartuiala" Justitiei la adresa sa si "tracasarea" la care a fost supusa familia lui. Nastase a afirmat ca, in scrisoarea adresata oficialului european, a pornit de la afirmatiile procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie care, in 13 iulie, anunta ca dosarul DNA impotriva lui Nastase este unul "de mare coruptie", "prioritar", care va fi finalizat pana in toamna. Fostul premier a declarat ca aceste afirmatii ale lui Morar "incalca deontologia fireasca, potrivit careia procurorul trebuie sa se raporteze la prezumtia de nevinovatie", dar contravine si regulilor de procedura. In plus, fostul prim-ministru a acuzat si faptul ca Morar, prin acele afirmatii, s-a antepronuntat in cazul respectiv. Nastase a mai explicat ca i-a scris lui Jose Emanuel Barroso si despre "tracasarea" sa si a familiei sale, timp de un an si jumatate, prin tot felul de acuzatii "care nu s-au confirmat". El ii explica presedintelui CE ca, dupa alegerile din 2004, i-au fost aduse "nenumarate acuzatii", "toate lipsite de fundament". Pe de alta parte, fostul premier apreciaza ca scopul tuturor acestor actiuni in Justitie este de a-l tine "pe tusa", ca om politic. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.