realizarea acestui edificiu.
Situat nu departe de centrul  orasului, Muzeul Viei si Vinului din Harlau este gazduit intr-o cladire veche din secolul al XIII-lea. La realizarea acestuia, muzeografii Complexului Muzeal Moldova, dar si arhitec
realizarea acestui edificiu.
Situat nu departe de centrul orasului, Muzeul Viei si Vinului din Harlau este gazduit intr-o cladire veche din secolul al XIII-lea. La realizarea acestuia, muzeografii Complexului Muzeal Moldova, dar si arhitectii, au lucrat mai bine de sapte ani. "Noi am avut cinci ani de cercetari prin toate satele Moldovei, in cautarea exponatelor. Ne-am documentat zi si noapte de la adevaratii cultivatori de vie, care au reusit sa mai pastreze anumite traditii", a declarat Vasile Munteanu, seful Directiei pentru cultura, culte si patrimoniu Iasi. Munteanu si echipa sa au realizat mai multe spatii expozitionale in cele trei camere ale muzeului si la subsol, in care vizitatorii vor putea admira numeroase obiecte de patrimoniu, strans legate de cultura vitei-de-vie in Moldova. "Am incercat un eseu etnologic pe aceasta tema, si atunci am inchipuit un han, unde se intalneste toata lumea la un pahar de vin. Am trecut apoi sa prezentam prin modul in care vinul insoteste omul, de la nastere, casatorie, moarte, si, bineinteles, perioada premaritala", a adaugat Munteanu. Manati de curiozitate, turistii vor putea vedea apoi toate ipostazele muncii in vie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.