Oficialii ING intentioneaza sa-si majoreze cota de piata cu aproximativ 2,5 procente pana la finele anului 2009. Subsidiara romaneasca a bancii olandeze isi propune sa-si extinda reteaua teritoriala pana la 250 de unitati, in conditiile in care, numa
Oficialii ING intentioneaza sa-si majoreze cota de piata cu aproximativ 2,5 procente pana la finele anului 2009. Subsidiara romaneasca a bancii olandeze isi propune sa-si extinda reteaua teritoriala pana la 250 de unitati, in conditiile in care, numai in a doua parte a acestui an va deschide 40 de unitati ING Self Banking.
La 30 iunie 2006 ING Romania detinea o cota de piata de 6,3%, potrivit oficialilor institutiei de credit. "Vom deschide in a doua parte a anului cel putin 40 de unitati self bank, iar in 2007 avem in plan largirea retelei cu alte 70 de locatii. De asemenea, ne propunem o crestere a portofoliului cu 200 mii de clienti pe an", a declarat, ieri, viitorul director adjunct al bancii, Albert Roggemans. Pe categoria retail, unde concurenta bancara este cel mai bine reprezentata, ING detine o cota de piata de aproximativ doua procente.
Potrivit directorului general, Misu Negritoiu, portofoliul de clienti ai bancii pe segmentul retail este format in cea mai mare parte din persoane fizice si firme mici cu cifra de afaceri ce nu depaseste 2 milioane euro. ING intentioneaza de asemenea sa infiinteze o companie specializata pe factoring, concomitent cu incorporarea societatii de brokeraj ING Securities ca departament in cadrul bancii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.