Resturile menajere adunate pe platforma de gunoi a Vasluiului sunt rascolite zi de zi de toti cei care in mormanul de mizerie intrezaresc sansa de a-si mai potoli foamea pentru cateva ore. Tot ce nu mai este bun pentru oraseni devine mana cereasca pe
Resturile menajere adunate pe platforma de gunoi a Vasluiului sunt rascolite zi de zi de toti cei care in mormanul de mizerie intrezaresc sansa de a-si mai potoli foamea pentru cateva ore. Tot ce nu mai este bun pentru oraseni devine mana cereasca pentru saracii din zona. Acestora li se alatura cainii, ciorile si porcii. Murdari, flamanzi, desfigurati de boli, de necazuri, zeci de locuitori din suburbia Rediu isi cauta existenta printre gunoaie. Zi de zi.
Este putin trecut de ora 7.00. Printre gunoaiele depozitate la marginea municipiului Vaslui, ziua de lucru a inceput in urma cu mai bine de o ora. In muntii de gunoaie, laolalta, membrii unei familii asteapta, cu sufletul la gura, masinile care transporta resturile menajere din oras. Poarta, in spatele garbovit de atata munca, cate un sac si au in maini cate un fier indoit la capat cu care scormonesc gunoiul. Zoaiele sunt adevarate capcane pentru necunoscatori, spre bucuria porcilor si necazul oamenilor care isi pierd papucii gauriti in mizeriile ude. Oamenii se afunda pana la genunchi in apa murdara in urma utilajului, dornici sa prinda ce e mai bun, mai valoros. Pe platforma, forfota a inceput. Oamenii nu prea vorbesc intre ei. Singura lor grija este sa umple sacii cu PET-uri, sa adune din urma utilajului cutiile sau bucatile de fier. Pentru majoritatea, aceasta este singura sursa de venit. Cu usurinta, intram in discutie cu ei. Sunt dornici sa isi spuna pasul, dar sunt pesimisti in ce priveste rezolvarea problemelor lor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.