Operatorul de telefonie fixa Netmaster Communications a decis sa sesizeze Consiliul Concurentei cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta a operatorilor de telefonie Orange, Vodafone si Romtelecom deoarece incalcarile savarsite de acestia sf
Operatorul de telefonie fixa Netmaster Communications a decis sa sesizeze Consiliul Concurentei cu privire la un posibil abuz de pozitie dominanta a operatorilor de telefonie Orange, Vodafone si Romtelecom deoarece incalcarile savarsite de acestia sfideaza atat legislatia din domeniul telecomunicatiilor cat si cea din domeniul concurentei, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul executiv al Netmaster Communications, Alexandru Albu. Practic, compania acuza cei trei operatori ca refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei.
In plangerea adresata autoritatii de concurenta, compania reclama faptul ca Orange si Romtelecom au respins intentionat si nejustificat apelurile sosite pe linia de interconectare cu Netmaster Communications, dar si tariful platit de companie pentru apelurile transmise catre retele mobile, care este de cinci ori mai mare decat cel pe care operatorii mobili il platesc catre Netmaster. Procentul apelurilor respinse in ultimele sase luni de catre Orange a atins un procent de peste 65% din totalul apelurilor, adica peste 25.000 de apeluri pe zi si peste 35.000 de apeluri pe zi la Romtelecom. Ca urmare a acestei situatii, in ultimele sase luni, peste 30% din clientii Netmaster Communication au renuntat la serviciile companiei din cauza imposibilitatii de a beneficia de serviciul contractat. Alexandru Albu a precizat si faptul ca Orange solicita garantii bancare "uriase" pentru acordarea si mentinerea accesului. Consiliul Concurentei a declansat, recent, o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al companiilor Orange Romania, Vodafone Romania si Romtelecom.
Legea concurentei interzice folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurentiale, care au ca obiect sau pot afecta activitatea economica sau prejudicierea consumatorilor. In cazul in care se constata ca au abuzat de pozitia dominanta pe piata, amenda pentru cele trei companii merge pana la 10% din cifra de afaceri. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.