Frumuseti din 86 de tari sau teritorii vor concura, duminica, la Los Angeles, pentru titlul de "Miss Univers", in cadrul unei ceremonii care va fi urmarita de aproximativ 600 de milioane de telespectatori.
Cu varste cuprinse intre 18 si 25 de
Frumuseti din 86 de tari sau teritorii vor concura, duminica, la Los Angeles, pentru titlul de "Miss Univers", in cadrul unei ceremonii care va fi urmarita de aproximativ 600 de milioane de telespectatori.
Cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, reginele frumusetii vizeaza sa-i succeada Nataliei Glebova, o canadianca de origine rusa, care a primit acest titlu anul trecut, la Bangkok.
Este a 55-a editie a concursului care anul acesta este organizat de magnatul Donald Trump si postul american de televiziune NBC. Ceremonia de trei ore, difuzata in direct, va avea loc la Shrine Auditorium, o sala de spectacole de 6.300 de locuri situata in centrul orasului Los Angeles, unde intre anii '80 - '90 au avut loc ceremoniile de decernare a premiilor Oscar. Dupa cum cere traditia, reginele frumusetii vor defila in rochie de seara si costum de baie si vor raspunde unor serii de intrebari.
Acest gen de concurs este foarte urmarit in Asia, in America de Sud si in Caraibe, unde concursurile de frumusete sunt un fenomen care rivalizeaza cu campionatele mondiale de fotbal.
La editia din 2006 va participa pentru prima data o reprezentanta a Kazahstanului. In schimb, tari sau teritorii reprezentate la editia de anul trecut, precum Barbados, Belize, Curaçao, Italia, Kenya, Olanda si Vietnam nu si-au trimis candidatele.
Din juriu va face parte actrita Bo Derek, cateva castigatoare ale editiilor trecute, actori de televiziune si sportivi.
Castigatoarea concursului va primi numeroase cadouri, printre care o diadema cu diamante si perle in valoare de 250.000 de dolari. Organizatorii pun accent pe misiunea umanitara a castigatoarelor, care trebuie sa-si puna imaginea in slujba luptei contra maladiei SIDA.
Concursul "Miss Univers" este concurat de 50 de ani de "Miss World", fondat in Marea Britanie. Editia de anul acesta a "Miss World" va avea loc in Polonia, la sfarsitul lunii septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.