Parlamentul polonez a adoptat, ieri, o lege care vizeaza deconspirarea colaboratorilor cu fostele servicii de securitate comuniste, informeaza Rompres. Masura a fost printre prioritatile anuntate de partidul conservator Lege si Justitie al fratilor g
Parlamentul polonez a adoptat, ieri, o lege care vizeaza deconspirarea colaboratorilor cu fostele servicii de securitate comuniste, informeaza Rompres. Masura a fost printre prioritatile anuntate de partidul conservator Lege si Justitie al fratilor gemeni Lech si Jaroslaw Kaczynski, formatiune care a castigat alegerile legislative din toamna trecuta. Potrivit noii legi, personalitatile publice, inalti functionari si magistrati, dar si profesori si jurnalisti, vor avea obligatia sa solicite Institutului Memoriei Nationale (IPN), care gestioneaza arhivele fostei politii politice. Campania romano-bulgara "Voci curate" poate asadar sa fie pornita si la Varsovia. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.