Senatorul social-democrat Antonie Iorgovan considera ca PSD nu functioneaza la varf, fapt pentru care cei care conduc partidul ar trebui sa se considere demisionati si sa declanseze, de urgenta, procedurile de organizare a unui congres extraordinar,

Senatorul social-democrat Antonie Iorgovan considera ca PSD nu functioneaza la varf, fapt pentru care cei care conduc partidul ar trebui sa se considere demisionati si sa declanseze, de urgenta, procedurile de organizare a unui congres extraordinar, pentru toamna.
"Fac apel la toti cei care conduc partidul, de a se trezi si a iesi din transa, pentru ca, altfel, isi vor asuma raspunderea, in istorie, pentru transformarea PSD dintr-un tigru politic intr-un catelus", a afirmat Iorgovan. In opinia senatorului social-democrat, actuala conducere si-a dovedit "capacitatea" politica, aducand partidul de la 37% la 18%.
In cazul in care lucrurile vor continua pe aceeasi directie, senatorul Iorgovan spune ca are doar doua sanse, respectiv, sa plece din PSD sau sa ii determine pe cei din conducere sa reactioneze, sa treaca "peste ifose si orgolii si sa vada realitatea". De aceea, a mai afirmat parlamentarul social-democrat, este neaparat nevoie de un congres extraordinar, pentru a readuce PSD pe culoarul pe care a fost, de partid cu vocatie guvernamentala.
Printre acuzele pe care Antonie Iorgovan le aduce actualei conduceri a PSD este ca nu mai are credibilitatea de a angaja partidul, fapt pentru care este nevoie de o noua echipa, mai elastica si cu un numar mai restrans de vicepresedinti.

Basescu - cel mai mare pericol pentru democratie
Referitor la recentele zvonuri privint o eventuala colaborare a social-democratilor cu democratii, Iorgovan a declarat ca PSD va trebui sa se debaraseze de ideea unei coabitari cu PD, pentru ca, altfel, va disparea de pe scena politica.
"Cred ca cel mai mare pericol pentru democratie, in Romania, este Traian Basescu, iar daca PSD nu se va scutura de ideea de coabitare cu PD si nu respinge fara echivoc orice mana intinsa spre guvernare va disparea de pe scena istoriei", a subliniat Iorgovan. In opinia senatorului social-democrat, Traian Basescu si echipa din PD lucreaza la distrugerea liberalilor, pe de o parte, si a PSD, pe de alta parte. Dupa cum afirma Antonie Iorgovan, pe liberali urmeaza sa ii distruga prin "atatarea" conflictelor interne sau ideea de fuziune prin absorbtie, iar politica fata de PSD este de erodare constanta, respectiv, intretinerea conflictelor, a ideii ca partidul este unul corupt, a perspectivei de cooptare la guvernare si, de aici, a unor functii in administratie sau guvern pentru unii social-democrati.

Fuziune cu PD
"Ati observat ca nici Ilie Sarbu, responsabilul social-democrat peste Banat, nu contesta faptul ca se poarta discutii cu PD. Probabil ca se si merge pe ideea unei fuziuni cu acest partid", a precizat senatorul PSD.
In aceeasi conferinta de presa, Antonie Iorgovan a afirmat ca singurele partide cu legitimitate evidenta in doctrina europeana de pe scena politica a tarii sunt PSD, inscris in familia socialistilor europeni, si PNL, inscris in miscarea liberala europeana. Celelalte partide, spune Iorgovan, sunt create doar pe diferite artificii si conjuncturi.
Nu este prima oara cand Iorgovan face declaratii incendiare. In martie, senatorului i-a fost retras sprijinul politic, ca urmare a jignirile aduse unor colegi de partid, despre care a spus ca fac parte din "gasca lui Adrian Nastase", gasca al carei "criteriu de apartenenta este homosexualitatea, masoneria si infractionalitatea". In toamna anului trecut, Iorgovan a fost la un pas de excluderea din partid. El il atacase verbal chiar pe presedintele PSD, spunand de la tribuna Senatului ca "teza lui Geoana despre parlamentul unicameral este cea mai mare imbecilitate pe care a vazut-o". Atunci, Iorgovan a scapat cu o sanctiune mai usoara. A ramas fara functia de prim-vicepresedinte al Comisiei de Integritate Morala si fara cea de secretar al Senatului.

Dancu, satul de contestarea ultimului Congres
Senatorul social-democrat Vasile Dancu s-a saturat de contestarea deciziei luate la ultimul congres al PSD prin care Mircea Geoana era ales in fruntea formatiunii politice. Parlamentarul a declarat, joi, intr-o emisiune a postului public de radio, ca, in momentul in care a afirmat ca "Geoana are scadenta peste un an la congres", a facut-o pentru ca "s-a saturat sa fie contestata decizia de la congresul trecut". "Mircea Geoana si o echipa de oameni au fost alesi pentru doi ani, in care noi trebuia sa-i sprijinim", a spus Vasile Dancu, "pentru a face proiectul pe care si l-au propus, acela de reforma profunda a PSD, care a pornit de la Cluj, dar pana la urma s-a rostogolit si a devenit proiectul partidului". Dancu a respins ideea vehiculata in anumite medii ca PSD ar fi, de fapt, condus de "grupul de la Cluj". El a declarat ca nu este de acord cu ideea potrivit careia centrul puterii din PSD ar fi plasat la Cluj, dar a admis ca exista un centru de "iradiere ideologica".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.