Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au rediscutat ieri cazul doctorului Serban Bradisteanu, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu si luare de mita. Procurorii anticoruptie au facut recurs fata de decizia Tribunalului Bucuresti prin care nu s-
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au rediscutat ieri cazul doctorului Serban Bradisteanu, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu si luare de mita. Procurorii anticoruptie au facut recurs fata de decizia Tribunalului Bucuresti prin care nu s-a mai prelungit interdictia de parasire a tarii impusa fostului parlamentar PSD.
Dupa mai multe ore de discutii, judecatorii a decis retrimiterea dosarului la Tribunal. Interdictia impusa lui Bradisteanu expira astazi, astfel ca acesta e liber sa plece din tara.
Serban Bradisteanu s-a prezentat ieri la Curtea de Apel in carje. Acesta a sustinut, in fata judecatorilor, ca demersurile pentru obtinerea vizei de zece ani pentru Statele Unite le-a inceput in urma cu trei luni, scopul fiind acela de a ajunge in SUA pentru a se opera la coloana, intrucat are paralizat piciorul stang. In urma unei operatii nereusite de hernie de disc, doctorul Bradisteanu a ramas cu o paralizie a piciorului stang, motiv pentru care se deplaseaza cu ajutorul unei carje. In opinia lui Bradisteanu, boala sa este de "natura profesionala" si ca nu incearca sa se sustraga urmaririi penale. Medicul a mai spus, conform Mediafax, ca le-a predat pasaportul anchetatorilor, insa acestia au refuzat si au dispus in cazul sau interdictia de a parasi tara.
La randul sau, aparatorul lui Bradisteanu, avocatul Alice Draghici, a invocat nulitatea actelor de urmarire penala, intrucat ancheta trebuia efectuata de procurori militari, avand in vedere ca printre persoanele cercetate se afla un general si un colonel. Astfel, Alice Draghici a cerut restituirea dosarului la Directia Nationala Anticoruptie.
Sustragere de la urmarirea penala
In luna iunie, procurorii DNA au dispus interdictia de a parasi tara in ceea ce-l priveste pe Serban Bradiseanu. Acesta intentiona sa plece in Statele Unite, iar anchetatorii au apreciat ca medicul s-ar putea sustrage urmaririi penale. Bradisteanu a contestat interdictia la Tribunalul Capitalei, care i-a dat castig de cauza, procurorii formuland recurs impotriva acestei solutii la Curtea de Apel.
Achizitii inutile
DNA a declansat urmarirea penala impotriva lui Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, intr-un dosar privind achizitia de aparatura medicala pentru reteaua penitenciarelor, in anul 2001. Alaturi de Bradisteanu, in acelasi caz au mai fost pusi sub invinuire Adrian Streinu Cercel, director al Spitalului de Boli Infectioase Matei Bals si consilier al ministrului Sanatatii, generalul doctor Dumitru Constantin - sef sectie la Spitalul Militar Central in 2001, colonel doctor Dumitru Emanuel Parausanu - sef serviciul medical independent la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Irina Doina Protopescu - secretar general adjunct la Ministerul Justitiei in perioada 2001-2002, Daniela Nazdravan - consilier la Ministerul Justitiei si Florica Topologeanu - director economic in MJ in 2001. Cei sapte sunt acuzati ca ar fi achizitionat aparate inutile in valoare de peste patru milioane de euro si ca au incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice, atribuind contracte comerciale unor firme care nu au indeplinit cel mai bun punctaj. Procurorii sustin ca unele dintre aparatele medicale achizitionate pentru unitatile medicale din reteaua penitenciarelor nu au fost utilizate, in timp ce pentru altele nu existau specialisti care sa stie sa le foloseasca. Licitatia publica pentru atribuirea contractului a fost organizata de Ministerul Justitiei, in timpul mandatului Rodicai Stanoiu, beneficiar fiind fosta Directie Generala a Penitenciarelor. Seful comisiei de licitatie a fost doctorul Serban Bradisteanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.