Autorul triplului asasinat din cartierul Giulesti, elvetianul Pierre Francois Sgueglia, a fost prezentat, ieri dimineata, la Tribunalul Bucuresti pentru confirmarea mandatului de arestare, dupa ce, in noaptea precedenta, fusese audiat de procurori. C
Autorul triplului asasinat din cartierul Giulesti, elvetianul Pierre Francois Sgueglia, a fost prezentat, ieri dimineata, la Tribunalul Bucuresti pentru confirmarea mandatului de arestare, dupa ce, in noaptea precedenta, fusese audiat de procurori. Cetateanul elvetian, arestat preventiv pentru omor deosebit de grav, si-a recunoscut fapta in fata judecatorilor, desi anterior sustinuse ca este nevinovat. Criminalul a fost extradat de autoritatile sarbe, fiind adus in Capitala, unde procurorii l-au audiat mai bine de cinci ore. In tot acest timp, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Sgueglia a sustinut ca este nevinovat. El a admis ca le cunostea pe persoanele ucise si ca a avut o relatie cu Marilena Pantazi, precizand ca ultima lui intalnire cu aceasta a avut loc pentru returnarea unei datorii. Tot in fata procurorilor, Pierre Francois Sgueglia a adaugat ca a fost surprins in momentul in care a aflat ca a fost acuzat de triplul asasinat din cartierul Giulesti. Sgueglia urmeaza sa fie supus, saptamana viitoare, unei expertize psihiatrice, investigatie necesara in toate cazurile de omor deosebit de grav.
Retinut la Belgrad
Sgueglia a fost adus in tara joi, el fiind preluat de catre politistii romani la punctul de frontiera de la Stamora Moravita. La iesirea din masina politistilor sarbi, care l-au adus la granita, elvetianul a fost violent, a scuipat, iar cand a fost scos din autoturism s-a opus preluarii de catre anchetatorii romani.
Autorul triplului asasinat din cartierul bucurestean Giulesti a parasit Romania pe la punctul de frontiera Giurgiu, in dupa-amiza de 4 decembrie 2005. Autoritatile romane au semnalat celor sarbe prezenta barbatului pe teritoriul statului vecin, prin intermediul Biroului National Interpol si al Centrului SECI. Barbatul a fost depistat si retinut, in apropiere de Belgrad, dupa ce nu a oprit la semnalul regulamentar si a fortat barajul politiei. Cererea de extradare a acestuia a fost inaintata autoritatilor sarbe in 8 decembrie 2005, acestea luand, saptamana trecuta, o decizie definitiva in ac est caz.
Impuscati in fata copilului
Pierre Francois Sgueglia este autorul unui triplu asasinat comis la sfarsitul anului trecut in cartierul bucurestean Giulesti. Sgueglia a impuscat-o atunci pe Marilena Pantazi, de 23 de ani, pe sotul ei, Valentin, de 35 de ani, si pe mama acestuia. Motivul crimei a fost faptul ca Marilena, pe care criminalul a cunoscut-o in Elvetia si cu care ar fi avut o relatie, a decis sa se desparta de el. Astfel, intr-un acces de gelozie, elvetianul a venit la tanara acasa inarmat, impuscand-o atat pe ea, cat si pe sotul ei si pe mama acestuia, sub ochii fetitei de patru ani si jumatate a celor doi soti. Una dintre femei si barbatul au murit la scurt timp, in timp ce a treia victima a fost dusa la spital in stare critica, unde insa a decedat. Rudele victimelor elvetianului se vor constitui parte civila in cauza, urmand sa ceara despagubiri de cateva milioane de euro. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.