Silueta unei persoane este subliniata de centura abdominala. De aceea, reducerea stratului adipos in zona abdominala si tonifierea acesteia sunt poate cele mai importante deziderate in ceea ce priveste aspectul fizic al majoritatii oamenilor de pretu
Silueta unei persoane este subliniata de centura abdominala. De aceea, reducerea stratului adipos in zona abdominala si tonifierea acesteia sunt poate cele mai importante deziderate in ceea ce priveste aspectul fizic al majoritatii oamenilor de pretutindeni. Primul pas este sa intelegem ca nu putem avea un abdomen perfect atata timp cat nu scapam de surplusul de grasime ce acopera muschii abdominali. Nu conteaza cate exercitii faci, cate aparate abdominale folosesti. Daca nu reduci stratul de grasime, nu vei avea niciodata abdomenul "de fier"! In acelasi timp, a slabi nu inseamna ca vei dobandi un "abdomen de fier", pentru aceasta ai nevoie si de un program de exercitii abdominale de tonifiere.
Exercitiile ajuta, dar nu vor face ca surplusul de grasime sa dispara in mod miraculos daca veti continua sa consumati alimente care de fapt, maresc tesutul adipos care acopera abdomenul. Iata cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a va intari si subtia abdomenul.
Exercitii de tonifiere - Incepeti cu exercitii pentru abdomenul inferior (aducerea genunchilor la piept din intins culcat, bicicleta, ridicarea bazinului de la sol contractand abdomenul din culcat pe spate picioarele perpendiculare pe sol, etc.)
Expirati pe contractie si inspirati pe relaxare - La exercitiile de ridicarea trunchiului de la sol cu mainile la ceafa, nu trageti de cap cu ajutorul bratelor, ci concentrati-va pentru a ridica cu trunchiul cu ajutorul abdomenului. Mentineti barbia sus, imaginandu-va ca tineti un mar intre barbie si piept.
Dieta - Reduceti continutul de grasime si colesterol din alimentatie. Folositi un ulei de masline sau cu cat mai putina grasime. Reduceti consumul de unt si margarina. Reduceti consumul de prajeli si renuntati la fast-food. Mariti consumul de proteine. Serviti salate, fructe si legume proaspete. Dupa ora 18.00, reduceti consumul de carbohidrati cum ar fi cei continuti de cartofi, orez, paste, cereale si paine.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.