Dupa experienta americana, A.G. isi promoveaza noul album cu o serie de concerte in Romania. Canta la chitara de la 11 ani, a fost ""session-man"" in grupul rock Metropol (Oradea), a infiintat prima formatie de blues din Romania (in 1986)

Dupa experienta americana, A.G. isi promoveaza noul album cu o serie de concerte in Romania.

Canta la chitara de la 11 ani, a fost ""session-man"" in grupul rock Metropol (Oradea), a infiintat prima formatie de blues din Romania (in 1986), Transylvanian Blues Community, cu Harry Tavitian, Corneliu Stroe si Catalin Rotaru. In 1991 a pus bazele propriului grup, Weinberger Blues Machine, a inregistrat (si produs) in tara trei albume: Good Morning Mr. Blues (96), Standard Weinberger (97) si Transylvania Avenue (99).
EXIL SPIRITUAL. Pleaca cu un prieten din Ungaria in SUA, pentru doua luni, dar sta patru ani. Incepe sa cante in Chicago, apoi la New York si Las Vegas. Trimite sute de CD-uri demo si presskit-uri si pana la urma primeste raspuns favorabil de la casa Heart and Soul Records din Minneapolis. Inregistreaza acolo Nashville Calling si obtine dreptul de a-l difuza si in Romania. La realizarea discului a fost inconjurat de muzicieni de elita. Se detaseaza Tom Hamilton, compozitor, producator, solist vocal, tobosar de marca, de doua ori nominalizat pentru Grammy. Hamilton a inregistrat si a facut turnee cu Johnny Winter, Lynyrd Skynyrd, Jonny Lang, George Thorogood, Buddy Guy, BB King etc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.