Presedintele Comisiei de Buget Finante din Senat, Varujan Vosganian, a solicitat ieri, int-o intalnire la Ministerul Finantelor, ca legislatia care reglementeaza activitatea Fondului Proprietatea sa fie modificata, astfel incat doar firmele de stat
Presedintele Comisiei de Buget Finante din Senat, Varujan Vosganian, a solicitat ieri, int-o intalnire la Ministerul Finantelor, ca legislatia care reglementeaza activitatea Fondului Proprietatea sa fie modificata, astfel incat doar firmele de stat incluse pe lista celor care alimenteaza Fondul sa fie obligate sa se listeze la Bursa. „Trebuie listate doar firmele de stat, cele private nu au nici un interes sa fie listate. Pana la sfarsitul acestei luni, modificarile legislative trebuie adoptate de catre Guvern“, ne-a declarat Vosganian.

Fondul Proprietatea nu are sustinere politica
Varujan Vosganian este de parere ca asumarea politica in ceea ce priveste Fondul Proprietatea este inegala. „Guvernul nu a aprobat modificarile legislative pana acum, pentru ca a existat o criza institutionala, au fost alegeri... Fondul nu se bucura nici de sustinere politica, coordonarea dintre ministerele responsabile de buna functionare a fondului nu a fost tocmai buna. Intr-un cuvant, asumarea politica in ceea ce priveste fondul a fost inegala“, a declarat seful Comisiei de Buget Finante. In ceea ce priveste reclama la Fondul Proprietatea, Vosganian nu este de acord cu difuzarea ei, deoarece „problema fondului nu este ca proprietarii nu isi cunosc drepturile, ci ca autoritatile locale au un ritm ineficient de stabilire a celor care au dreptul sa primeasca actiuni la Fondul Proprietatea. Din incompetenta sau rea-vointa, amana rezolvarea dosarelor de restitutie“.

Proprietarii deposedati abuziv continua criticile
Presedintele Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv, Maria Teodoru, a declarat ca fostii proprietari resping in continuare ipoteticele despagubiri de la Fondul Proprietatea. „Nici una din sursele de alimentare nu ni se pare suficient de rentabila incat sa poata participa la despagubiri. Se face reclama la cateva societati rentabile, care refuza sa-si dea procentajul cu care era stabilit sa participe. Celelalte firme sunt falimentare, sunt societati pe care statul nu a reusit sa le vanda.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.