Cu putin timp in urma, mai precis, la 11 iulie 2006, respectiv, 13 iulie 2006, impotriva lui Teodor Atanasiu, ministrul Apararii Nationale, au fost depuse la Parchetul General doua plangeri penale: una a consilierului prezidential Adriana Saftoiu, ce
Cu putin timp in urma, mai precis, la 11 iulie 2006, respectiv, 13 iulie 2006, impotriva lui Teodor Atanasiu, ministrul Apararii Nationale, au fost depuse la Parchetul General doua plangeri penale: una a consilierului prezidential Adriana Saftoiu, cealalta a deputatului PSD Eugen Bejinariu.
Ieri, 20 iulie 2006, Comisia prezidentiala pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului s-a intrunit, in temeiul Legii 115/1999, pentru a discuta cererea lui Ilie Botos, Procurorul general, de incepere a urmaririi penale impotriva lui Teodor Atanasiu ca urmare a plangerilor penale iscalite de cei doi.
La Parchetul General - se stie - vin zilnic furgonete de plangeri penale. Multe simple nazbatii. Poporul roman, fiu din flori al Mitei Baston, e paracios. Mai ales cand e vorba de sefi. Stiind aceasta realitate, baietii de la Parchetul General nu se grabesc sa dea curs tuturor plangerilor penale primite la sediu.
In cazul lui Teodor Atanasiu, Ilie Botos a facut exceptie. Nici n-a apucat sa se zvante cerneala pe iscaliturile plangerilor ca domnia sa a si intocmit documentele necesare pentru ca Teodor Atanasiu sa fie daca nu urmarit penal, atunci macar anuntat in toata presa ca e urmarit penal. A gasit ragazul nu numai sa le intocmeasca, dar si sa le trimita la Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu e un om foarte ocupat. Are o mie si una de treburi pe cap. Trebuie sa faca in asa fel incat din drama romanilor din Liban sa suga, asemenea unei capuse politice, ceva sange electoral. Trebuie sa-si duca nevasta la restaurant. Si cu toate acestea, Traian Basescu a gasit timp sa convoace Comisia prezidentiala de indata.
Ca Ilie Botos s-a grabit sa dea curs plangerii iscalite de Adriana Saftoiu e perfect explicabil:
a) Adriana Saftoiu e unul dintre cei mai apropiati oameni ai presedintelui. Ilie Botos, al carui scaun depinde decisiv de presedinte, nu putea sa nu tina cont de asta;
b) plangerea Adrianei Saftoiu e intemeiata.
Sustinand, aiurea, ca are informatii de la DIM despre consilierul prezidential, Teodor Atanasiu s-a varat singur in capcana acuzei de abuz in serviciu.
Noi credem ca s-a varat singur in capcana acuzei de prostie. Explicabil si de ce s-a grabit Traian Basescu sa convoace Comisia prezidentiala. Nu putea s-o lase pe Adriana Saftoiu cu ochii plansi. Mai putin explicabila e precipitarea lucrurilor in cazul lui Eugen Bejinariu: pentru ca domnia sa e deputat PSD. Ba mai mult, s-a rasfatat mut timp cu ipostaza de prea apropiat al nefericitului premier Adrian Nastase. Judecand dupa cum functioneaza justitia Monicai Macovei, de la Procurorul General ne-am fi asteptat sa dea curs mai degraba unei plangeri penale impotriva lui Eugen Bejinariu decat unei plangeri facute de Eugen Bejinariu; Plangerea fostului fan al lui Adrian Nastase e unul dintre cele mai fara noima documente din ultimul deceniu de istorie. Adriana Saftoiu avea indreptatirea sufleteasca de a depune plangere impotriva lui Teodor Atanasiu. Zicerea ministrului Apararii Nationale o viza direct.
Pe Eugen Bejinariu nimic din ce-a facut ministrul Apararii nu l-a vizat direct. De altfel, si continutul plangerii e de o confuzie demna de canicula de afara. Domnia sa sustine, in deplinatatea facultatilor sale mintale de PSD-ist, ca Teodor Atanasiu a comis un abuz in serviciu facandu-si publicitate prin cererea de retragere din Irak. Dand curs acestei logici, Eugen Bejinariu trebuia sa depuna plangere penala si impotriva lui Traian Basescu, pe motiv ca-si face publicitate din aducerea romanilor din Liban.
Cum se explica graba de a se da curs unei plangeri facute de ditamai PSD-istul? Foarte simplu. PSD-istul nu e PSD-ist, ci PD-ist. Sau, ma rog, membru al noului partid prezidential: PD-PSD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.