In statiunea Costinesti nu este asigurat turistilor serviciul de asistenta medicala de urgenta. Ca si anul trecut, in aceasta statiune nu opereaza nici un serviciu de ambulanta pregatit pentru cazurile de accidente in perimetrul plajei sau al statiun
In statiunea Costinesti nu este asigurat turistilor serviciul de asistenta medicala de urgenta. Ca si anul trecut, in aceasta statiune nu opereaza nici un serviciu de ambulanta pregatit pentru cazurile de accidente in perimetrul plajei sau al statiunii. Mai mult pe plaja nu este asigurat un post de prim ajutor. Viceprimarul localitatii Costinesti, Marin Bortea, ne-a declarat ca cei de la Directia de Sanatate Publica Constanta, institutia care ar fi trebuit sa trimita medicii in statiune, au solicitat sa fie puse la dispozitia medicilor 10 camere. Mai mult, el a sustinut ca operatorii de pe plaje au obligatia sa infiinteze pe plaja post de prim ajutor. "Acestia au afirmat ca n-au avut timp pana acum", a spus Bortea. "Eu as fi putut sa gasesc pana la urma cazare pentru cateva persoane ce urmau sa asigure asistenta medicala de urgenta in statiune dar acestia nu se multumesc sa vina doar cu sotul (sotia) si copilul. Acestia vor sa vina cu toate neamurile, cu cumnatii, nepotii, soacrele etc. In aceste conditii nu putem sa asiguram serviciu de ambulata in Costinesti. Este ambulanta in Eforie", a completat primarul din Costinesti, Traian Cristea. El ne-a spus ca exista un cabinet medical in centrul comunei Costinesti, langa Politie si ca se poate apela pentru urgente la medicii de acolo. Trebuie precizat ca in caz de urgenta ambulanta din Eforie ajunge destul de greu din cauza traficului rutier. Mai trebuie precizat ca operatorii care au inchiriat plajele de la Directia Apele Romane Dobrogea-Litoral, au obligatia sa puna la dispozitia autoritatilor locale o anumita portiune de plaja pe care acestea sa amplaseze puncte de prim ajutor si sa asigure servicii publice de salvare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.