Doar o saptamana mai are la dispozitie armata israeliana pentru a ataca pozitiile gruparii Hezbollah din Liban, dupa expirarea acestui termen Statele Unite urmand sa se alature solicitarilor internationale de incetare a ostilitatilor. Surse britanic
Doar o saptamana mai are la dispozitie armata israeliana pentru a ataca pozitiile gruparii Hezbollah din Liban, dupa expirarea acestui termen Statele Unite urmand sa se alature solicitarilor internationale de incetare a ostilitatilor. Surse britanice, europene si israeliene au relatat cotidianului „The Guardian“ ca a fost impusa o limita clara de timp, dictata partial de teama ca un conflict prelungit ar putea scapa de sub control. Potrivit „The Guardian“, strategia Statelor Unite de a acorda Israelului libertate deplina pe o perioada limitata urmareste cateva obiective, printre care si acela de a lovi, indirect, Iranul si Siria, tari pe care Washingtonul le acuza de controlare, din umbra, a activitatilor miscarilor Hezbollah si Hamas. In cea de-a doua saptamana a ofensivei sale din Liban, cabinetul israelian de securitate a decis, in schimb, continuarea „fara limita de timp“ a operatiunilor militare. Presa de la Ierusalim afirma ca premierul israelian Ehud Olmert a dat asigurari ca „operatiunile din Liban vor continua pana cand armata isi va atinge obiectivele“.

O fensiva terestra pe teritoriul Libanului


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.