""Spot discriminatoriu"" - Sanctiune pentru fundatia Ioanei Tariceanu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat cu avertisment Fundatia ""Copii Sanatosi"", al carei presedinte este Ioana Popescu Tariceanu, pentru spot

""Spot discriminatoriu"" - Sanctiune pentru fundatia Ioanei Tariceanu

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat cu avertisment Fundatia ""Copii Sanatosi"", al carei presedinte este Ioana Popescu Tariceanu, pentru spotul din cadrul campaniei de constientizare a femeilor insarcinate cu privire la necesitatea de a face, pe tot parcursul sarcinii, analize privind starea de sanatate. Potrivit sesizarii inaintate CNCD de un grup de ONG, spotul video este discriminatoriu, promovand o atitudine ostila fata de copiii cu probleme si sugerand fara echivoc ca nasterea unui copil cu probleme de sanatate implica o condamnare pe viata a mamei. Colegiul Director al CNCD a considerat ca acest mesaj incalca dreptul la demnitate personala, nediscriminare si tratament egal atat al copiilor care se nasc cu dizabilitati, cat si al mamelor acestora si a cerut CNA sa retraga clipul de la difuzare.

Premiera - Master in domeniul imobiliar
Primul program de studii universitare in domeniul imobiliar a fost lansat ieri de catre Academia de Studii Economice Bucuresti (ASE) impreuna cu compania imobiliara Eurisko. Scopul programului este de a forma specialisti si manageri de varf atat pe piata imobiliara si in domeniul finantarii imobiliare, cat si in cadrul departamentelor guvernamentale si locale ce vizeaza domeniul imobiliar. (Daniela Ivan)
Alba - Post de Politie in blocul de rromi
Autoritatile din Alba-Iulia au decis sa infiinteze un post de Politie intr-un bloc din municipiu locuit in intregime de rromi. Hotararea a fost luata in urma zecilor de reclamatii primite de la locuitori din zona. ""Avem me-morii in care ne spun ca le-au vandalizat autoturismele, le-au spart geamurile la apartamente sau, in cazul celor cateva case din zona, au furat tot ce au gasit prin curti"", a spus primarul Mircea Hava. (Lucian Dobrater)

Dosarul RAFO - Iacobov, acuzat de spalare de bani

Afaceristul Corneliu Iacobov este acuzat de spalare de bani si de complicitate la abuz in serviciu, informeaza surse judiciare citate de Mediafax. Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au prezentat ieri acuzatiile afaceristului dupa ce au finalizat ancheta si urmeaza sa trimita dosarul spre judecare la Tribunalul Bucuresti. La iesirea din sediul Parchetului, Iacobov a spus ca unica in-vinuire care i se aduce este aceea de complicitate la abuz impotriva intereselor persoanei si ca nu are nici o restrictie de parasire a tarii sau a localitatii. Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean sunt acuzati ca ar fi prejudiciat Rafo Onesti cu aproape 700 miliarde de lei. (L.F.)

Boureanu - ""Stenogramele PSD sunt reale""
Deputatul PNL Cristian Boureanu, audiat ieri in dosarul stenogramelor, a declarat ca este convins de veridicitatea documentelor atribuite PSD. ""Ma bazez pe credibilitatea sursei - pe care nu o pot dezvalui - si pe reactiile membrilor PSD in orele ce au urmat publicarii documentelor"", a spus Boureanu. El a precizat ca indiciile care ar demonstra ""fara echivoc"" autenticitatea stenogramelor se refera, printre altele, la urmele de pe stenograme facute de calculatoarele care
le-au redactat. (Sidonia Silian)
Constanta - Doi copii morti in conditii neclare
O fetita de un an si fratele ei, un bebelus de aproape o luna, au murit in imprejurari necunoscute, iar politistii din localitatea constanteana Albesti fac cercetari pentru a stabili cauza. Micuta Gabriela D., din satul Arsa, era deshidratata, avea enterocolita, encefalita, iar toate organele interne fusesera atacate de infectie. Copilul a murit ieri-dimineata la Spitalul de Urgenta Constanta in urma unui soc toxico-septic. Fratele ei mai mic fusese internat la Mangalia si a murit cu o seara inaintea surorii sale. (Mariana Craciun)

Protest la Tg. Mures - Flori ofilite pentru presedintele Parlamentului de la Budapesta

Presedintele Parlamentului ungar, Szili Katalin, a primit ieri un buchet de flori ofilite de la un reprezentant al Organizatiei tinerilor maghiari, in Sala de Oglinzi a Palatului Culturii din Targu-Mures, in semn de protest fata de esuarea referendumului din Ungaria pentru dubla cetatenie. ""Sa oferi astfel de flori unei femei este un gest care vorbeste de la sine"", a declarat Szili, cu privire la incident, dupa care a refuzat sa mai faca orice fel de comentarii.

Antidiscriminare - Vadim, avertizat ca i-a jignit pe gay
Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost sanctionat cu avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD). Potrivit CNCD, senatorul PRM a spus intr-o emisiune televizata ca ""poporul roman este un popor cu moravuri sanatoase, ei sunt niste anomalii ale naturii. Ii compatimesc, dar sa-si consume pacatul lor(...), in liniste"". (S. Silian)
Harghita - Inca 10 morti in urma inundatiilor
Numarul persoanelor care au murit in urma inundatiilor din judetul Harghita a ajuns la 10, in timp ce sase persoane sunt date disparute, informeaza Mediafax. Sapte dintre persoanele decedate sunt din comuna Lupeni. In zonele Odorhei, Simonesti si Lupeni mai sunt sase persoane care au fost date disparute de la domiciliu, dar numarul acestora este provizoriu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.