Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru (foto), a anuntat ieri ca va trimite catre DNA dosarul primarului municipiului Targu Mures, Dorin Florea, membru PD, pe care il acuza ca ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 31 de miliarde de lei. "Sper ca in
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru (foto), a anuntat ieri ca va trimite catre DNA dosarul primarului municipiului Targu Mures, Dorin Florea, membru PD, pe care il acuza ca ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 31 de miliarde de lei. "Sper ca in scurt timp sa-l vedem arestat pe cel de-al doilea baron portocaliu", a spus Sandru, care a prezentat un dosar intocmit de Curtea de Conturi ce ar scoate la iveala afacerile murdare facute de Florea prin contractele incheiate intre Primarie si cateva firme private. "Voi trimite dosarul la DNA. As vrea sa-si faca treaba cat mai repede procurorii de acolo si sa instrumenteze cazul. O sa-i trimit si o scrisoare lui Daniel Morar, pentru ca trebuie recuperat prejudiciul de peste 31 de miliarde de lei si anii pe care trebuie sa-i faca acest individ la puscarie sunt vreo sase-sapte", a insistat liderul PIN. Ea a atacat PD, afirmand ca democratii n-au avut nicio jena sa-l primeasca pe Florea in partid, desi acesta ar fi trebuit sa mearga direct la puscarie. In context, Lavinia Sandru l-a ironizat pe presedintele democratilor Emil Boc, remarcand ca acesta nu se poate gandi inca sa plece in vacanta, la mare, pentru ca va mai trebui sa convoace o sedinta a Biroului Permanent pentru a-l exclude pe Florea din partid. "Asa cum l-a exclus pe Mircia Gutau de la Ramnicu Valcea, mai are un primar care a bagat mana in bugetul local si a luat ceva mai mult de un milion de dolari", a sustinut Lavinia Sandru. "El (n.r. Dorin Florea), acolo la Mures, este presedintele organizatiei judetene a PD, este copresedintele Aliantei si este dusmanul declarat al lui Eugen Nicolaescu", a afirmat Sandru.
Potrivit deputatului PIN, nici o lege nu a fost respectata in cazul acestor asocieri public-private intre Primaria din Targu Mures si o serie de firme conduse de cetateanul neamt Walter Peterandel.
Sandru a explicat ca faptele din dosarul primarului se refera la "o serie de supraevaluari, de-a dreptul aberante, in ceea ce priveste activele firmei private ce s-au asociat cu Primaria si la subevaluari in ceea ce priveste firma care apartine Primariei". (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.