Conducerea si liderii de sindicat de la uzina Tractorul asteapta, in perioada urmatoare, un raspuns ferm de la primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, in legatura cu viitorul societatii. Reprezentantii salariatilor au discutat la Palatul Victoria,
Conducerea si liderii de sindicat de la uzina Tractorul asteapta, in perioada urmatoare, un raspuns ferm de la primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, in legatura cu viitorul societatii. Reprezentantii salariatilor au discutat la Palatul Victoria, cu primul-ministru, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si al Finantelor. "Nu am venit cu nici un raspuns clar in urma discutiilor de la guvern", a declarat directorul general al uzinei de tractoare, Titus Serban.
Intre solicitarile adresate primului-ministru s-au numarat aprobarea programului de restructurare si restrangere a activitatii de productie pe o suprafata de 40 de hectare fata de 120 de hectare in prezent, deblocarea a 34 de miliarde de lei reprezentand taxa TVA din operatiunile de export din lunile decembrie 2005 - ianuarie 2006, precum si mandat pentru vinderea unei hale in valoare de circa trei milioane de euro pentru realizarea masurilor de restructurare si reorganizare tehnologica, a precizat Titus Serban.
Potrivit directorului general, la AVAS s-au depus cereri din partea unor investitori straini interesati de privatizarea societatii, fara a preciza despre cine este vorba, si ca este posibil sa se reia negocierile pentru privatizarea uzinei.
La randul lui, liderul de sindicat de la Tractorul, Gheorghe Apostu, si-a exprimat dezamagirea pentru faptul ca "nu s-a rezolvat nimic dupa discutiile de la guvern". "Urmeaza sa se faca o analiza pe baza programului de restructurare si restrangere a activitatii societatii si sa primim un raspuns. Noi am cerut primului-ministru si AVAS sa ia legatura cu cei care au depus scrisori de intentie in vederea privatizarii uzinei. Am obosit de drumurile facute la Bucuresti, dar solutii tot nu se gasesc", a spus liderul de sindicat.
Totodata, el a tinut sa adauge ca, deocamdata, sindicatele nu mai sunt de acord cu disponibilizarea altor angajati pana cand nu se va stabili ceva concret fata de viitorul uzinei. Tractorul mai are 2.200 de salariati dupa ce, la inceputul acestui an, a disponibilizat un numar de 800 de persoane. Societatea lucreaza in prezent doar pentru export in SUA, Turcia, Pakistan, Croatia, pentru comenzi ferme care insumeaza 5.000 de tractoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.