Pierderile in greutate pot constitui simptome ale instaurarii dementei la femei, este concluzia unui studiu aparut in Statele Unite, informeaza BBC News Online. La studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Mayo Clinic au participat o mie de f
Pierderile in greutate pot constitui simptome ale instaurarii dementei la femei, este concluzia unui studiu aparut in Statele Unite, informeaza BBC News Online. La studiul realizat de o echipa de cercetatori de la Mayo Clinic au participat o mie de femei care fusesera diagnosticate cu dementa. Aceste femei au inregistrat pierderi in greutate cu aproximativ zece ani inainte de a fi diagnosticate cu aceasta boala. Cercetatorii nu cred ca aceasta descoperire ar putea ajuta medicii sa diagnosticheze dementa mai devreme, dar sunt de parere ca ar putea sa lumineze anumite aspecte ale modului in care dementa afecteaza mecanismele creierului. Studiul a fost prezentat in Spania, la o conferinta care a avut ca subiect maladia Alzheimer. Cercetatorii au identificat 560 de persoane care au fost diagnosticate cu dementa intre anii 1990 si 1994 si au comparat acest grup cu un altul format din persoane de aceleasi varste dar care nu sufereau de dementa. Oamenii de stiinta au studiat greutatea pacientilor de-a lungul ultimilor 30 de ani. Femeile care s-au imbolnavit de dementa inregistrasera scaderi in greutate de cateva kilograme cu aproximativ zece ani inainte de a dezvolta simptomele dementei. Greutatea acestor femei a scazut si incepand din momentul in care au manifestat pierderi de memorie. Knopman a indicat o serie de posibile explicatii ale acestui fenomen: de exemplu, procesul prin care se instaureaza boala are efect asupra initiativei, iar femeia isi pierde interesul pentru hrana. O alta posibila explicatie ar fi ca simtul gustului sau al mirosului se atenueaza. Knopman a declarat ca o alta explicatie ar putea fi schimbarile hormonale, mai ales cele legate de menopauza, pentru ca nu s-a inregistrat acelasi fenomen si in randul barbatilor studiati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.