Presedintele comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatii din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a exclus posibilitatea ca principalii operatori de telefonie din Romania sa formeze un cartel pentru a dicta preturile serviciilor si a blo
Presedintele comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatii din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a exclus posibilitatea ca principalii operatori de telefonie din Romania sa formeze un cartel pentru a dicta preturile serviciilor si a bloca dezvoltarea concurentilor.
"A vorbi despre colaborari de tip cartel in conditiile pietei romanesti de telecomunicatii de astazi este pura fictiune. Exclud total posibilitatea unei colaborari de aceasta natura intre Vodafone, Orange si RomTelecom mai ales in conditiile in care piata romaneasca nu are nici pe departe un alt jucator suficient de important ca sa justifice astfel de mobilizare," a declarat ieri pentru NewsIn Varujan Pambuccian.
Consiliul Concurentei a anuntat ca a declansat o investigatie impotriva principalilor operatori mobili din Romania, Vodafone si Orange, dar si a fostului operator de telefonie fixa de stat RomTelecom, cercetand posibilitatea ca cei trei operatori de telefonie sa fi incheiat un cartel in scopul de a impune preturi anticoncurentiale pentru serviciile de acces la retelele proprii.
"Nu cred ca un operator a fost refuzat de catre Vodafone, Orange sau RomTelecom. Din 2003, de cand au intrat in vigoare actele normative care reglementeaza interconectarea, nu am auzit sa-i fi fost refuzat accesul la interconectare vreunui operator, mai ales in conditiile in care serviciile de interconectare sunt generatoare de venituri", a adaugat Pambuccian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.