Marti seara, premierul Tariceanu si-a luat prietenii si a facut o escapada de cateva ore la Budapesta, pentru a-l asculta pe Eric Clapton in concert. Deplasarea a fost intermediata de o agentie de turism al carei patron are relatii de afaceri cu Tari

Marti seara, premierul Tariceanu si-a luat prietenii si a facut o escapada de cateva ore la Budapesta, pentru a-l asculta pe Eric Clapton in concert. Deplasarea a fost intermediata de o agentie de turism al carei patron are relatii de afaceri cu Tariceanu.

Dupa mult timp, presedintele Basescu si premierul Tariceanu au avut marti seara, fara sa stie, un lucru in comun: ambii au ""dezertat"" timp de cateva ore de la indatoririle functiei pentru a alege... muzica. Dar, spre deosebire de Basescu, care s-a indreptat spre litoralul romanesc, mai precis catre statiunea Olimp, Tariceanu a preferat sa faca o vizita-fulger la Budapesta, pentru a participa la concertul sustinut in capitala Ungariei de cantaretul Eric Clapton. Dupa ce, luni seara, Tariceanu a ratat concertul Shakirei de la Timisoara, in cursul serii de marti, conform unor surse guvernamentale, acesta s-a deplasat la Budapesta cu un charter inchiriat de o agentie de turism pentru a-l asculta pe un alt mare performer al scenei muzicale.
""ECHIPA"". Semnalul de plecare a fost dat cu doar cateva ore inaintea concertului, alaturi pe premier aflandu-se, printre altii, finul sau, Bogdan Olteanu, dar si prieteni mai vechi ai familiei Tariceanu, precum omul de afaceri Peter Imre (boss-ul Philip Morris), Cristina Trepcea (membru CNA), Carmen Vladescu (fosta sotie a ministrului de Finante, Sebastian Vladescu), Marina Melescanu (fiica senatorului Teodor Melescanu). ""Am fost un grup mare, dar un grup teribil de neomogen: oameni din toate domeniile, si politic, si de afaceri, si administrativ, un avion intreg"", ne-a marturisit unul dintre participanti. ""Un grup care insa a avut un scop comun: distractie la maximum"", adauga sursa citata.
ESCALA. Cum insa sotia premierului ramasese in orasul de pe Bega dupa concertul Shakirei, avionul devenit pentru scurt timp ""aeronava guvernamentala"" a facut o escala si la Timisoara pentru ca la bord sa urce si Ioana Tariceanu cu prietenele care o insotisera la concert. ""Suntem un grup de prieteni vechi, dinainte de a deveni persoane publice. Am plecat cu o ora si ceva inainte de concert, ne-am deplasat cu un avion, iar in Budapesta cu un autocar, si am intrat in sala de concert fara protocoale deosebite. Concertul a fost extraordinar, iar dupa, ne-am intors cu acelasi avion"", a completat un alt participant la ""escapada"" premierului la Budapesta. Conform surselor citate, fiecare dintre participanti si-a platit din banii proprii costul deplasarii. De altfel, sustin participantii, participarea la concert fusese stabilita cu mai mult timp inainte.

REVENIREA INTARZIE SEDINTA DE GUVERN


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.