Ion Iliescu si Adrian Nastase s-au intalnit marti in jurul pranzului si au discutat mai bine de o ora in biroul senatorului PSD din strada Atena. Cei doi au preferat sa pastreze tacerea asupra subiectelor abordate, surse apropiate lui Iliescu si Nast
Ion Iliescu si Adrian Nastase s-au intalnit marti in jurul pranzului si au discutat mai bine de o ora in biroul senatorului PSD din strada Atena. Cei doi au preferat sa pastreze tacerea asupra subiectelor abordate, surse apropiate lui Iliescu si Nastase declarandu-ne ca discutiile nu au vizat o tema anume. Potrivit surselor noastre, Nastase s-ar fi decis sa-l viziteze pe Iliescu dupa ce "a trecut prin cartier" si a vazut masina liderului PSD stationata in fata biroului din strada Atena. A intrat in sediu, a intrebat daca fostul presedinte este ocupat si s-a aratat interesat de o intrevedere cu Iliescu. "Nu ma anunta nimeni?", s-a mirat Nastase cand a fost poftit sa intre in biroul lui Iliescu. I s-a transmis ca nu este cazul sa fie formal si ca poate intra nestingherit la Iliescu. Dupa o ora, Nastase a parasit sediul din Atena. Surse apropiate celor doi ne-au declarat ca intre cei doi exista o comunicare permanenta si ca in timpul discutiilor nu s-ar fi abordat nici un plan comun de actiune. In plus, Iliescu a spus public ca, in opinia lui, dupa scandalul matusii Tamara Nastase ar trebui sa stea linistit o vreme. "Se intalnesc de nenumarate ori si discuta mereu la telefon", ne-au spus sursele noastre. In ultimele zile, Adrian Nastase a avut cateva aparitii publice, dupa o perioada de absenta din prim planul vietii politice. In schimb, luni, Adrian Nastase le-a transmis procurorilor Departamentului National Anticoruptie ca nu va mai accepta sa dea nici o declaratie in dosarul "Zambaccian", intrucat il considera "un dosar instrumentat politic". "Am mers la DNA pentru a le transmite procurorilor ca inteleg sa nu le mai dau nici un fel de declaratii pe dosarul numarul 8/2006 ("Zambaccian" - n.red.), intrucat il consider un dosar instrumentat politic, mi se pare o actiune abuziva de hartuire", a declarat Nastase.
Seful DNA, Daniel Morar, a declarat, saptamana trecuta, ca ancheta in dosarele care il vizeaza pe Nastase este prioritara si ca, in cazul Zambaccian, crede ca dosarul va fi trimis in instanta in luna septembrie. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.