Mult-trambitata majorare a pensiilor reprezinta, in fapt, o diminuare a veniturilor varstnicilor. Daca in 2005 valoarea punctului de pensie a fost de 32% din salariul mediu brut pe economie, cu toata majorarea de 5% promisa cu pompa de ministrul &bd
Mult-trambitata majorare a pensiilor reprezinta, in fapt, o diminuare a veniturilor varstnicilor. Daca in 2005 valoarea punctului de pensie a fost de 32% din salariul mediu brut pe economie, cu toata majorarea de 5% promisa cu pompa de ministrul „Liniuta“, punctul de pensie va ajunge, din toamna, abia la 31,5%.

„Barbu isi permite sa ne arunce cu praf in ochi, pentru ca multi dintre pensionari nu pun mana pe creion sa-si calculeze veniturile. Daca ar fi facut-o, si-ar fi dat seama ca acest demnitar nu numai ca incearca sa ne induca in eroare, dar ne si taie din pensie“, a afirmat presedintele Aliantei Pensionarilor din Romania, Liviu Damian. Acesta a explicat ca mult-trambitata majorare a punctului de pensie cu 5% nu inseamna in realitate decat o marire a punctului de la 30% din salariul mediu brut pe economie, cat este in prezent, la 31,5%. Si asta in conditiile in care in anul 2005 valoarea acestuia a fost de 32%. „Cu pomana de 5% nu se va ajunge, nici macar, la raportul de anul trecut. Asta inseamna ca, fata de 2005, valoarea reala a pensiilor a scazut si nu a crescut, asa cum pretinde Barbu“, a explicat Da mian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.