ani, productiile HBO domina concurenta in ceea ce priveste premiile pentru cele mai bune productii de televiziune. In acelasi timp, dintre programele difuzate de postul AXN, 7 au obtinut, la randul lor, mai multe nominalizari, pe primul loc fiind "Lo
ani, productiile HBO domina concurenta in ceea ce priveste premiile pentru cele mai bune productii de televiziune. In acelasi timp, dintre programele difuzate de postul AXN, 7 au obtinut, la randul lor, mai multe nominalizari, pe primul loc fiind "Lost: Naufragiatii", cu 9 nominalizari, urmat de reality-show-ul "Survivor", cu sase.
Serialele HBO au cele mai multe sanse de a castiga premii din partea Academiei de Televiziune din SUA, cu un numar de 97 de nominalizari primite de serialele si miniseriile difuzate intre 1 iunie 2005 si 31 mai 2006 in prime-time pe posturile de televiziune americane. Anul precedent, HBO a avut 93 de nominalizari, dintre care a obtinut 27 de premii, astfel ca anul acesta HBO are sansa sa treaca de 30 de premii, fiind inca departe de recordul absolut detinut din 1974 de CBS, cu 44 de premii. "Roma" si "Sub pamant SRL" sunt pe primele locuri dintre productiile HBO, cu 9 si 8 nominalizari, multe dintre ele aceleasi, fara insa ca vreuna dintre ele sa fie nominalizata pentru cel mai bun serial dramatic. In aceasta categorie exista totusi un titlu HBO: "Clanul Soprano" care concureaza impotriva "West Wing" (Viata la Casa Alba) si alte trei seriale care nu au ajuns inca in Romania. Unul dintre ele este aclamatul "24", cu 12 nominalizari, o productie a studiourilor FOX si unul dintre preferatii criticilor de-a lungul anului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.