La aproape 3 luni de la eliberare, sirianul Omar Hayssam are toate sansele sa se reintoarca dupa gratii.
Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a hotarat, ieri, rearestarea afaceristului, deoarece exista indicii ca s-ar sustrage de la judeca
La aproape 3 luni de la eliberare, sirianul Omar Hayssam are toate sansele sa se reintoarca dupa gratii.
Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) a hotarat, ieri, rearestarea afaceristului, deoarece exista indicii ca s-ar sustrage de la judecarea procesului privind rapirea celor 3 jurnalisti romani la Bagdad. Asadar, ieri, pe numele lui Hayssam a fost emis un nou mandat de arestare, care va fi pus in practica in cel mai scurt timp. Barbatul, care a fost eliberat din arest, la 26 aprilie a.c., din motive medicale, dupa ce a fost operat de cancer la colon, a lipsit de la mai multe termene ale cauzei in care este inculpat.
In 28 iunie a.c., el a comparut pentru ultima data in fata judecatorului, care nu l-a putut audia, intrucat se afla sub sedative.
Tot atunci, instanta din oficiu a pus in discutie judecarea separata a lui Mohamad Munaf (arestat in Irak) si a lui Omar Hayssam, acuzati de rapirea jurnalistilor. La ultimele termene, avocatii lui Hayssam au invocat faptul ca, in aceleasi zile, clientul lor era programat la sedinte de chimioterapie, fiindu-i, deci, imposibil sa vina in fata instantei.
In 12 iulie, avocatii au anuntat ca Hayssam se afla internat intr-un sanatoriu din Valenii de Munte, unde se trateaza prin metode naturiste de cancer, iar judecatorul a cerut detalii despre acest loc.
Hayssam a fost arestat la 5 aprilie 2005 pentru infractiuni economice.
La aproape un an si o luna de la plasarea lui in arest, pe 26 aprilie a.c., instanta a acceptat sa il elibereze, din motive medicale, la propunerea aceluiasi procuror care a cerut ca sirianul sa fie arestat preventiv.
Masura a fost inlocuita cu interdictia de a parasi tara. Comisia de expertiza medico-legala a consemnat, in raportul sau, ca tratamentul pentru pacientul Omar Hayssam nu poate fi realizat in reteaua penitenciarelor, ci doar in unitati oncologice apartinand Ministerului Sanatatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.